Bolesni crtić pun krvi osvaja Veliku Britaniju

Bolesni crtić pun krvi osvaja Veliku Britaniju

"HAPPY TREE FRIENDS" bavi se dogodovštinama umiljatih šumskih životinjica (sjećate li se Letećih Medvjedića?), ali s jednom zanimljivom karakteristikom - na kraju svake kratke epizode slatke životinjice završe osakaćene, odsječenih ekstremiteta u lokvama krvi.

Ova neobična crtana serija već je neko vrijeme veliki hit u SAD-u, a MTV je trenutno u pregovorima s britanskom produkcijskom kućom Revolver koja će, ako pregovori uspiju, izdati seriju na DVD-u, a za očekivati je i da će televizijske kuće pokazati zanimanje za "Happy Tree Friends".

Crtana je serija napravljena u stilu animacija iz 50-ih godina, a prikazuje scene poput slatkog zečića koji gura viljušku u strujnu utičnicu, mravojeda prepiljenog napola i zapaljenog, kao i medvjeda kojeg rotor helikoptera doslovno samelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tvorci serije dolaze iz američke tvrtke Mondo Media, a prvotno se prikazivala samo na Internetu. No, njezina popularnost dovela je do objavljivanja na DVD-u u SAD-u, a uskoro i u Velikoj Britaniji.

Nastascia Phillips, jedan od producenata u kompaniji Revolver, za Ananovu je izjavila: "Serija je bolesna, uvrnuta i nevjerojatno smiješna. Southpark je u usporedbi s njom isto što i Teletubbies."

"Likovi se zabavljaju i igraju, a tada umiru na raznorazne grozne načine, najviše u bizarnim nezgodama, a ponekad kao rezultat psihotičnih napada veterana Vijetnamskog rata Flippya (medvjeda u seriji), kojeg često proganjanju slike iz rata." - dodala je Phillips.

Jedan od tvoraca serije, Ken Navarro, izjavio je: "Ne mislim da šaljemo neku posebnu poruku. Naravno da je kontroverzna i nasilna, ali poanta je u tome da su upravo takve stvari najsmješnije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara