Čemu služi pretinac za rukavice?

Čemu služi pretinac za rukavice?

PITANJE je samo naizgled retoričko, jer sudeći po najnovijem istraživanju britanskog ICM, u pretincima se nalaze rukavice samo u 3% slučajeva.

Dakle, u pretincu se najčešće nalazi sve osim onog po čemu je dobio ime, rukavica. Istraživanje je pokazalo, da Britanci pretinac koriste uglavnom za pohranu vrijednih predmeta.

Čak trećina ispitanih na prvo mjesto stavlja CD medije i kasete. Zvuči trivijalno, ali njihova otuđenja osiguravajuća društva u Velikoj Britaniji stoje čak 8 milijuna GBP godišnje, što baš i nije malo.

Osiguravajuća društva su zato postavila limite u pogledu predmeta koje možete prijaviti pri krađi, ali godinama stjecane navike je teško odjednom promijeniti.

Dalje na lestvici nalaze se sunčane naočale, koje su zastupljene sa 16%. Osjetno bolja situacija je sa mobilnim uređajima, koje tek 5% ispitanika pohranjuje u pretince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane najnemarniji su ljudi stariji od 65 godina, koji u pravilu četiri puta češće ostavljaju dragocjenosti u pretincima. Također, muškarci su dvaput "gori" od žena, barem tako ispada po ovoj anketi.

Ponekad se čini da vlasnici automobila uopće ne mare za svog limenog ljubimca, jer kako drugačije objasniti podatak da svaki deseti vlasnik u automobilu drži prometnu dozvolu, policu osiguranja, a nerijetko i vozačku dozvolu.

Svega 6% vozača u automobilu ima pribor za pružanje pomoći, što još jednom pokazuje da u nas sasvim opravdano zakon regulira takva pitanja.

I što reći na kraju, osim da pripazite što stavljate u "pretinac za rukavice", barem do se proizvođače ne sjete ugraditi neki sustav, recimo zvučni upozorenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara