Dnevnik kineskog direktora pun opisa seksa, opijanja i korupcije zgrozio javnost

Dnevnik kineskog direktora pun opisa seksa, opijanja i korupcije zgrozio javnost

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

PRIVATNI dnevnik člana Kineske komunističke partije izazvao je sablazan kineske javnosti nakon što je procurio na internet. Dnevni raspored seksa, opisi pijančevanja i uzimanja mita dali su Kinezima uvid u to kako izgleda prosječan "radni" dan direktora u jednoj od državnih kompanija.

Hang Fei je radio kao direktor prodaje u duhanskoj tvrtki koja ima monopol. On je u kratkim, ali vrlo otvorenim bilješkama zabilježio pet mjeseci opijanja na banketima, snalaženja u vezama s nekoliko žena istovremeno te primanja mita, a između toga svega našao je vremena da nakratko navrati i u ured. "Utorak (od 6 do 8 kišica): pio crveno vino s Dong Wenom i Li Wiangguijem ujutro. Wu Changzhou je došao na ručak i pio bijelo vino. Pili smo mnogo. Vratio se u Nanning nakon 14. Uzeo stvari i vratio se u Laibin. Jeo večeru s ljudima iz marketinga. Otišao na karaoke. Još više popio", opis je prosječnog Hangova dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što se družio s raznim ženama u hotelskim sobama i pijančevao, vrlo često je jedini dnevni zapis u dnevniku bio: "Proveo cijeli dan kod kuće, igrajući se novim mobitelom". Opisao je i primanje mita, što u luksuznoj robi, što u gotovini. "Ovo je godina u kojoj je moj posao išao bolje nego ikad", napisao je zaključujući 2007. godinu. "Što se ljubavi tiče, Xiao Pan se upecala, gospođica Tan je sada redovna, a gospođica Mo čeka u redu", napisao je direktor, napomenuvši kako mora voditi brigu o svom zdravlju kad ima mnogo žena.

Nije poznato kako je dnevnik procurio na internet, ali sumnja se na to da je Hanov suparnik iz iste kompanije hakirao njegovo računalo i objavio zapise. Stanje u tvrtki je jako napeto, a autor dnevnika je pod policijskom istragom zbog korupcije. No, dok jedan dio javnosti optužuje Hana, drugi dio ga opravdava riječima da je on samo "sitna riba" u korumpiranoj zemlji. "Gospodin Han se čini sposoban i uzoran službenik, jedan od najuzornijih koje imamo. Samo 60.000 juana mita nije ništa", jedan je od komentara u tamošnjim medijima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara