Dokumentarac o posljednjim mjesecima Jade Goody: Najviše se bojim da ću umrijeti!

Dokumentarac o posljednjim mjesecima Jade Goody: Najviše se bojim da ću umrijeti!

Tekst: P.R.
Foto: JLP

DOKUMENTARAC o posljednjim mjesecima života poznate britanske reality zvijezde Jade Goody bit će premijerno prikazan na godišnjicu njezine smrti, 22.ožujka.

"Jade: Godina dana bez nje"

"Jade: Godina bez nje" naziv je jednosatnog filma koji će prikazati posljednjih sedam mjeseci u životu mlade Britanke koja je umrla prije godinu dana, izgubivši bitku s teškom bolešću i umrla u svojoj 27. godini.

Jade je za vrijeme snimanja filma rekla kako ne želi da bude prikazan prije njezine smrti, a bitku s rakom opisala je kao "najtežu situaciju u kojoj se našla" jer nema apsolutno nikakvu kontrolu nad stvarima koje joj se događaju.

Jade je umrla nedugo nakon dijagnoze

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jade je rak dijagnosticiran 2008. godine, a vijest je saznala tijekom sudjelovanja u reality showu "Big Boss" u Indiji. U veljači 2009. rak se iz maternice proširio i na jetra, a liječnici su prognozirali kako Jade neće još dugo živjeti.

"Svakoga sam dana pila toliko tableta. Tri za bolove, zatim antidepresive, pa jednu protiv mučnine i još nekoliko za probavu", rekla je Jade koja je svoju muku i borbu odlučila dokumentirati kako bi pružila nadu i primjer svima koje zadesi slična nesreća. "Najviše se bojim da ću umrijeti. Ali ne želim sada prestati sa snimanjem. Ne mogu odustati na pola puta. Kakav bi onda primjer pružila drugima", rekla je Jade u dokumentarcu u kojem se uz nju pojavljuju i njezini prijatelji i obitelj.

"Nisam mogao vjerovati da se tako nešto njoj dogodilo"

Njezin je suprug i otac njezine djece, šestogodišnjeg Bobbyja i petogodišnjeg Freddieja, televizijski voditelj Jeff Brazier, u filmu ispričao razgovor koji je vodio s Jade kada je saznala da će umrijeti. "Cijelo vrijeme sam se nadao ako će sve biti u redu, uvijek bude. Nisam mogao zamisliti kako bi se takvo nešto moglo dogoditi njoj", rekao je Jeff i dodao kako se njihovi sinovi najteže nose s gubitkom majke. "Nedavno je Freddy sjedio na stepenicama i nekontrolirano plakao. Dotrčao sam vidjeti što mu je, a on je samo povikao kako mu nedostaje mama", dodao je Jeff.

Majka preminule reality zvijezde tugu za kćeri liječi alkoholom i kokainom

U filmu se pojavljuje i Jadeina majka, Jackiey Budden, koja kaže kako na kćer misli svakoga dana. "Toliko joj toga želim reći, a ne prođe dan da za njom ne zaplačem", rekla je Jackiey.

A samo par dana uoči godišnjice smrti njezine kćeri, Jackiey je snimljena kako šmrče kokain. Razuzdana je majka na Tenerifima partijala 16 sati u komadu, a britanski News of the World piše kako je majka pokojne Jade popila 14 velikih gin-tonika i dvije boce vina te da je ušmrkala dva grama kokaina što je mobitelom snimio muškarac kojeg je povela sa sobom u hotelsku sobu.

Njezino je partijanje još veći šok iz razloga što je prije pet mjeseci javno obećala da više nikad neće taknuti drogu jer se mora brinuti za Jadeine sinove. Osim što se još drogira, otkriveno je i da živi na socijalnoj pomoći iako je zaradila pravo bogatstvo prodajom intervjua raznim medijima. Prijateljima se pohvalila kako je svoj bankovni račun uspjela sakriti od države,a od kćerine je smrti potrošila preko 600 tisuća kuna na zabave, piće, drogu i putovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara