Glazbeno odrastanje Ivane Radovniković u Maloj sceni

Glazbeno odrastanje Ivane Radovniković u Maloj sceni

Prva u nizu glazbenih večeri u zagrebačkom kazalištu Mala scena pokazala je Ivanu Radovniković u nešto drugačijem svjetlu, prvenstveno zbog repertoara koji se itekako razlikuje od njenih autorskih pjesama. Tako je Ivana svojim verzijama pjesama kao to su "Fever", "Fly Me To the Moon" i "At Last" pokazala da je njezin glazbeni ukus zaista šarolik, pa je i njen solistički koncert obilovao različitim žanrovima.

Ipak, najveće ovacije Ivana je dobila upravo za svoju pjesmu "Dare To Love Me", s kojom se na ovogodišnjoj Dori iznimno loše plasirala, što je samo dokaz više da broj bodova ne mora uvjetovati daljnji "život" pojedinih pjesama. Prateći bend, u kojem, između ostalih, gitaru svira Ivanin dečko Stjepan Marković, svojim se aranžmanima odmakao od uobičajenog pop-rock zvuka, pa je Mala scena na trenutke djelovala kao pravi cabaret ili jazz prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert je, što zbog Ivaninog truda, a što zbog odlično raspoložene publike, prštao pozitivnom energijom, no cijeli je projekt vapio za maštom i inventivnošću. Ivana je dva sata nepomično stajala u, moramo dodati, diskutabilnoj crno-bijeloj opravici, pa koncert i nije bio neki "vizualni praznik". Čini se da se ekipa previše koncentrirala na pjesme, a premalo na popratne stvari, također vrlo važne da bi koncert ispunio određene kriterije i izdvojio se iz mora sličnih klupskih događanja. O Ivaninim dojmovima iz Male scene, pripremama i planovima možete čitati na njezinom službenom blogu.

Sve u svemu, Ivana Radovniković je uspjela pokazati da njezin glazbeni put krije puno više od pjesmica poput "Moj si anđeo", samo nam i dalje nije jasno kojim smjerom mlada Zadranka namjerava krenuti, obzirom na (pre)šareni repertoar, sastavljen u namjeri da zadovolji sve ukuse. Glazbene večeri održavat će se svake prve srijede u mjesecu, dakle, vaša prilika da svjedočite jednom kvalitetnom glazbenom odrastanju još nije gotova.

Tekst i foto:D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara