Hyundai predstavio nasljednicu Sonate

Hyundai predstavio nasljednicu Sonate

KOREJSKI je proizvođač je upravo predstavio novu Sonatu, odnosno model koji bi na europskim tržištima trebao nositi naziv i40 te prema navodima proizvođača postaviti nove standarde u svom segmentu.

Na domaćem, korejskom tržištu Sonata će zadržati svoj dosadašnji naziv. Prema službenim navodima Sonata će s "vrhunskom tehnologijom izrade, kvalitetom i opremom postaviti nove standarde u segmentu".

Što se izgleda tiče u Hyundaiju novu Sonatu opisuju kao "fluidnu skulpturu", a ustvari je riječ o linijama koje smo imali prilike vidjeti na kućnim konceptima, pa čak i nasljedniku Tucsona, odnosno modelu ix35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korejsku će izvedbu pokretati 2,0-litreni Theta II MPi benzinski motor sa 165 KS i 202 Nm, dok će mu se prosječna potrošnja kretati oko 7,8 l/100 km. U ponudi će se naći i 2,4-litreni GDI motor, dok će u Europi najpopularniji izbor svakako biti turbodizelske verzije.

Također, valja očekivati i hibridnu inačicu. Dolazak na europska tržišta se očekuje tijekom sljedeće godine. Cijena je još uvijek nepoznata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara