Jezikova juha: Prva epizoda prepuna problema, ružnih riječi i bahatosti

Jezikova juha: Prva epizoda prepuna problema, ružnih riječi i bahatosti

Tekst: A.M.
Foto: RTL

JEZIKOVA JUHA novi je kulinarski show koji je počeo s prikazivanjem na RTL televiziji. Glavna zvijezda showa je Stephan Macchi, vrhunski kuhar koji pomaže vlasnicima raznih restorana i osoblju da restoran pretvore u uspješno mjesto u kojem se kuhaju najbolje poslastice i dočekuje vas nasmiješeno osoblje. U prvoj epizodi vidjeli smo kakva je situacija u restoranu "Zvijezda Kamanjo".

Loša posluga, bahat i bezobrazan kuhar i loša posjećenost restorana samo su neki od problema

Na poziv vlasnice Nade, koja je svojem suprugu htjela dokazati da i žena može voditi restoran, nažalost neuspješno, Stephan je započeo svoj put prema zvijezdama. Ipak, ono što ga je dočekalo na samom početku nije ga baš oduševilo. Loša posluga koja ne sluša vlasnicu, mlad, bahat i bezobrazan kuhar koji se više voli svađati nego kuhati i, naravno, loša posjećenost restorana samo su neki od problema.

"Ne mogu vjerovati, ne samo da nema natpis izvana već ima i smeće na ulazu. Imate li problem?", upitao je Stephan vlasnicu i zatim krenuo degustirati hranu koja je u ponudi restorana. Pašticada s njokima, punjena paprika samo su neki od jela koje je probao Stephan. Njegovi komentari glasili su: "Nije jestivo" te "Ne valja". Nakon što je sve isprobao vratio je tanjur glavnom kuharu Vladi i odlučio mu objasniti što ne valja.

"U ovim uvjetima sam napravio najbolje što mogu, 'Francuzek'. Nemam ja to zašto isprobavati", vikao je bahati kuhar na Stephana koji tvrdi da mu je prvi dan u restoranu bio prava noćna mora. Znatiželjni Stephan drugi dan odlučio je ispitati lokalne ljude jesu li čuli za restoran "Zvijezda Kamanjo". Rezultati su bili razočaravajući, ali to nije ništa naspram onog što je slijedilo - zbog bučnog susjeda, vlasnica Nada odlučila je pozvati policiju.

"Okarakterizirali ste i popljuvali mi svako jelo"

Nakon kratke rasprave, Stefano je odlučio nastaviti s poslom pa se zaputio u kuhinju kako bi kuhara naučio poslu. "Kuhinja je katastrofa, neispravna. Za to nikada nema izgovora", tvrdi. "Ušli ste mi u kuhinju kao da je ovo vaš restoran. Okarakterizirali ste i popljuvali mi svako jelo. Boli me kurac što mislite", urlao je kuhar Vlado, ogorčen zbog kritike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći dan, Stephan je odlučio napraviti neke konkretne sankcije te je sazvao sastanak. "Vi ste kao osoblje zaduženi za čistoću", započeo je novi šef. Najglasniji je kao uvijek bio Vlado koji se kao i uvijek izderavao i vrijeđao Stephana. "Meni je dosta svega", urlao je bijesni Vlado koji se zatim zaputio na privatni razgovor s Macchijem.

"Stephan je pozitivac i znao sam da će mi oprostiti"

Iako se treći dan naizgled činilo da su riješili sve nesuglasice te je Stephan dobio pohvale osoblja za dobro pripremljen obrok, posljednji dan Vlado je ponovno imao "žutu minutu". Usred radnog vremena, Vlado se javio na mobitel, otišao u nepoznatom smjeru i ostavio sve na cjedilu.

Uz pomoć vlasnice Nade, Stephan je uspio održati sve pod kontrolom i planirana večera za goste ispala je bolja nego što su svi očekivali. Čak se pojavio i odlutali Vlado koji se ispričao svima prisutnima jer je zbog privatnih problema morao napustiti snimanje. "Stephano je pozitivac i znao sam da će mi oprostiti. O privatnim problemima neću pričati", izjavio je za kraj bahati Vlado dok je suprug vlasnice priznao da je oduševljen cijelim razvojem situacije, baš kao i gosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara