Jura Stublić i grupa Film zapalili Tvornicu

Jura Stublić i grupa Film zapalili Tvornicu

Iznenađujuće mlada publika je na dvosatnom koncertu zajedno sa Jurom iz sveg glasa pjevala njihove najveće hitove. I ovoga puta se pokazalo kako su "Sjećam se prvog poljupca", "Zamisli život u ritmu muzike za ples" i "Bili cvitak" pjesme za sva vremena. Jednu je pjesmu Jura posvetio i svom dragom prijatelju Krešimiru Blaževiću, frontmenu benda Animatori, koji je preminuo ovog tjedna, uz poruku: "Drži se Krešo, vidimo se uskoro!"

Prije nego što su Jura i grupa Film otišli na kratki predah, podijelili su pive obožavateljima u prvim redovima publike. No, nije to bilo jedino što je Jura sinoć dijelio. Naime, nakon nekoliko puta ponovljenog pitanja: "Tko je za pivu?", Jura je uzviknuo: "Tko večeras želi zaraditi 200 kuna?", nakon čega je popraćen pljeskom i vrištanjem obožavatelja, iz džepa izvadio novčanicu i pružio je u publiku, među brojne uzdignute ruke.

Drugi dio koncerta je otvoren "Chicagom", a publika je gromoglasno uzvikivala "Jura, Jura!". Pred kraj koncerta, Jura je rekao kako je vrijeme da se otpjeva i jedna pjesma "za mir", nakon čega su zapjevali "E moj druže Beogradski", pjesmu koja je jednako kao i "Bili cvitak" nastala u ratnom periodu. Obje pjesme su prema Jurinim riječima antiratne - dok u jednoj gine Beograđanin, u drugoj gine Hrvat, te su obje u to vrijeme bile svojevrsan apel za mir.

Jura nakon koncerta nije krio svoje oduševljenje publikom koja se sinoć okupila u tvornici. "Nama je bilo super, jer je publici bilo super. Prave zvijezde ostaju zauvijek, a publika je ta koja određuje je li netko zvijezda ili ne." - rekao nam je Jura te nam otkrio kako mu je najdraža njihova pjesma "Sjećam se prvog poljupca". U šali je Jura nadodao kako jako drže do estetike, pa su stoga i pomladili sastav grupe Film. Od Jure smo doznali i koji su njihovi daljnji planovi: "Želja nam je svirati na otvorenom, možda na Šalati, a sad ćemo ići u Istru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarali smo i s 22-godišnjim Bornom Čopom, plavokosim gitaristom grupe Film, za kojim je na sinoćnjem koncertu ženski dio publike apsolutno poludio. "Ja i Jura se odlično slažemo, uopće se ne osjeća razlika u godinama, to je jedan fenomenalan spoj. Svi smo mi zapravo mladi u grupi Film i to je jedan fenomenalan spoj njegovog iskustva i naše mladenačke energije koja i njega onda pofura, a to njegovo iskustvo nama pomogne u nekim stvarima, da ne moramo prolaziti neke stvari koje je on prošao i to funkcionira fenomenalno, kao što i vidite." - rekao nam je Borna.

"Iz djetinjstva su mi ostale u uhu one pjesme koje su mi bile drage i dan danas su mi možda baš te pjesme najdraže i za svirati. To su albumi "Sunce sja" i "Zemlja sreće", a najdraža pjesma mi je "Sjećam se prvog poljupca". Ta je najbolja i nama i publici, gdje god da sviramo. No, sve su to dobre i kvalitetne pjesme. Od kad sviram s Jurom sam upoznao i neke pjesme za koje nisam prije ni znao, a dio njih smo večeras i izveli da ih malo prezentiramo. Malo smo brisali prašinu s njih. Neke od njih se nisu svirale i po 20 godina, a neke od njih nisu se svirale uopće. Malo smo pročešljali po bek-katalogu grupe Film i našli smo neke zanimljive pjesme koje u svoje vrijeme nisu bili hitovi i rekli smo: "Zašto ne bi bili sad?"." - rekao je Borna.

Kao ni Jura, ni Borna nije krio oduševljenje publikom: "Odlična je publika. Publika je fenomenalna. Daj nam Bog svaki dan takve publike i da ljudi tako uživaju u rock and rolu, to je nešto predivno."

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara