Kolijevka turbo folka klečala pred Josipom Lisac!

Kolijevka turbo folka klečala pred Josipom Lisac!

Tekst: D.D.
Foto: Marko Đoković/Press za Cropix, M.S.

JOSIPA LISAC na domaćem horizontu nema ozbiljnog kandidata za vokalni klinč pa letvice ispred sebe uglavnom postavlja sama. Tako je i sinoć u beogradskom Sava centru preskočila novu visinu nakon koje se preko četiri tisuće ljudi u više od dva i pol sata glazbenog doživljaja pitalo je li moguće da je netko tako dobro otpjevao. "Ne možemo vjerovati, ne pamtimo kada je netko tako moćno pjevao", komentirala je vokalnim bravurama hrvatske dive "ošamućena" publika čiji je raspon godina bio od 20 do 55 godina.

Nakon što je gromoglasnim pljeskom pozdravljena i "O jednoj mladosti" s legendarnog, a Srbima posebno dragog "Dnevnika jedne ljubavi", pravi emocionalni rollercoaster dogodio se  predstavljanjem novog albuma "Živim po svome". Ambijentalna "Zvira voda", po mnogima najdojmljivija pjesma s albuma, ostavljala je bez daha baš kao i bogati čvrsti aranžmani u kojima nije nedostajalo nijednog glazbenog stila, od hard rocka preko bossa nove do jazza.

Sava centar je kulminirao kada se Josipinom bandu pridružio član prve postave Leb i sol, bubnjar Garo Tavitijan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sava centar je kulminirao kada se Josipinom bandu pridružio član prve postave Leb i sol, bubnjar Garo Tavitijan koji je u uvodu pjesme "Ja bolujem" publiku doveo do vrhunca. Da se Josipa i u srcu Beograda  inatila  turbo folku pokazala je pomno osmišljenim i vješto izvedenim stand up om gdje su u centru priče bile djevojke koje su u nekom kafiću stidljivo pjevušile Neil Youngovu "Helpless", a istodobno je vani horda mladih razulareno trčalo na turbo folk koncert.

Josipa Lisac svoj posjet Srbiji i Vojvodini nastavlja večerašnjim koncertom u Novom Sadu koji je kao i beogradski, rasprodan

"Kada pravim koncert moram grad oblijepiti velikim, ogromnim plakatima a njima je dovoljno da stave najobičniji papir i zalijepe ga selotejpom.E baš neće ići tako, rekla sam sebi, ima da napraviš album i da im pokažeš", rekla je Josipa uz gromoglasni pljesak cijele dvorane aludirajući na svoju nedavnu izjavu u kojoj se požalila da ona svoje koncerte mora prodavati jumbo plakatima, a Seki Aleksić za isto nije potreban ni papirić.

U prepunom Sava centru koji se na kraju digao na noge, dugo pljeskao i zahvaljivao na vrhunskom događaju, uživali su i glumci Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, Branislav Lečić te pjevačica Bisera Veletanlić. Josipa Lisac svoj posjet Srbiji i Vojvodini nastavlja večerašnjim koncertom u Novom Sadu koji je kao i beogradski, rasprodan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara