Kraljica bosanskog sevdaha vlada i u Zagrebu

Kraljica bosanskog sevdaha vlada i u Zagrebu

"Moje pjesme su pjesme Bosanke, čestite, pokorne, ali i prkosne. Nisam ja nikakva feministkinja. Muškarac je stup a žena je njegov oslonac." - rekla je Hanka Paldum tijekom nastupa u hotelu Antunović pred svečanom dvoranom koja je bila pretijesna da primi sve njene obožavatelje.

Program je vodio popularni komičar Enes Bešlagić kojem je Hanka na pitanje "kako se osjećaš u Zagrebu" odgovorila: "Zagreb je moj drugi dom".

Nakon što je Hanka predstavila svoje muzičare za koje je naglasila da su svi akademski obrazovani poručila je publici: "Očekujem da vi svi večeras budete back vokali." Publika je slijedila njene upute, a Hanka je pokazala zašto već desetljećima nema premca na sceni.

Praćena odlično usviranim bendom redala je obrade starogradskih pjesama, brže skladbe sa rokerski istaknutim gitarama i ono što njena publika najviše voli i po čemu ju prepoznaje sevdalinke. Nakon nekoliko izvedbi Sjećaš li se djevo bajna, Crven fesić ..., publika je prije frenetičnog pljeska kraj dočekala u potpunoj tišini a nekima je i zasjala suza u oku.

Nastup nabijen emocijama koji je cijelo vrijeme na granici između derneka i sevdaha najbolje opisuju riječi jednog od prisutnih obožavatelja: "O Hanki se govori srcem, jer se o njoj ne može govoriti iz glave".

Hamdija milijunaš na udaru obožavateljica treće dobi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među mnogim poznatim obožavateljima Hanke Paldum među kojima su bili Ibrica Jusić, Kemal Monteno, Alka Vuica, Josipa Lisac najviše je pozornosti plijenio prošlogodišnji pobjednik hrvatskog BB Hamdija Seferović. Popularnog Hamdu nekolicina stariji dobrodržećih gospođa doslovce nije ispuštala iz ruku, čak i dok je davao izjavu za Index.

Na primjedbu kako vidimo da milijunaševa slava traje puno dulje od njegovog milijuna, Hamdija se nasmijao. "Pa moram vam priznati da to i nije tako loše. Slava mi doista godi". - govorio je Hamdija dok su ga gospođe zadivljeno gledale.

Na zločestu novinarsku primjedbu da je večeras popularniji od zvijezde večeri i Hamdija i njegove obožavateljice su uglas rekli: "A ne, ne, ne. Hanka je ipak carica".

"Jako mi je predivno sve pjesme su dobre za uho. S ovim albumom je napravila zaista super stvar." - rekao je Hamdija.

Pošto Hankin novi album doista zvuči odlično u live izvedbi ni Hamdija se nije mogao odlučiti koja mu je pjesma najdraža, nego je samo rekao: "Sve pjesme su mi odlične i često ću slušati ovaj CD".

>>> Više fotografija pogledajte ovdje

Z.A.
Foto: G.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara