Ksenija Urličić: Ne možete nekoga dovesti na televiziju samo zbog dugih nogu i lijepog lica

Ksenija Urličić: Ne možete nekoga dovesti na televiziju samo zbog dugih nogu i lijepog lica

Tekst: P.R.
Foto: Nova TV

MAMA Dore, Ksenija Urličić, u večerašnjem je intervjuu za IN Magazin govorila o Dori, karijeri, današnjim voditeljicama i šarmiranju konkurentskih predsjednika delegacija na Eurosongu.

Neponovljiva Ksenija Urličić žena je s bogatom televizijskom karijerom


Ksenija je žena s bogatom televizijskom biografijom, a u svojoj je dugogodišnjoj karijeri prošla sve. Radila je kao spikerica, urednica, autorica emisija, a bila je i predsjednica hrvatske delegacije na Eurosongu. Ona je i zaslužna za ime koje danas nosi jedno od najprestižnijih domaćih glazbenih natjecanja.

"U vrijeme kada se biralo ime za natjecanje, ja sam se dvoumila između Tonke i Dore. Na kraju je izabrana Dora i mislim da je odabir bio dobar. To je svehrvatsko ime", rekla je Ksenija Urličić, koju su od milja nazivali "mamom Dore".

Osim pjesme i aranžmana, važno je i lobiranje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svojim sam suradnicima vjerojatno bila naporna, uvijek sam morala znati što se događa, petljala sam se u sve, odjeću, scenski nastup, kamere, glazbu. Nije im bilo lako, ali sada mi se čini kako danas u takvim projektima nedostaje netko takav. Netko tko bi sve znao i koordinirao", dodala je Ksenija, a u vrijeme njezine "vladavine" Hrvatska je zauzimala puno bolja mjesta na slavnom europskom natjecanju. Ksenija je, osim izvrsna organizatorica, bila i odlična lobistica.

"Na takvim natjecanjima uvijek ima podmićivanja. Ne mislim pritom na novac, nego na nekakve male znakove pažnje. Sve se gledalo kroz povećalo i pazilo se što se radi. Ipak, bilo je puno šarmiranja, igrali smo i na to", rekla je Ksenija koja je jednom prilikom šarmirala predstavnike ruske delegacije recitirajući im Puškina i Ljermontova na ruskom.

"Televizija treba podići standarde"


Ksenija Urličić pripada generaciji Hrvatske televizije kada su voditeljice bile ne samo lijepe i elokventne, već i obrazovane.

"Televizija treba podignuti granicu između ulice i studija. Ne možete nekoga dovesti s ceste samo zato što je zgodan i ima duge noge", smatra Ksenija koja današnjim voditeljicama zamjera nedostatak govorne kulture i negoduje oko njihove odjeće koja često dekoncentrira gledatelja i odvlači njegovu pažnju od onoga o čemu se govori.

"Televizija je u ono vrijeme bila nešto sasvim novo, a i odnos medija je bio drugačiji. Imali smo više sreće, a u to nam vrijeme ne bi palo na pamet da si prostor u medijima priskrbimo putem skandala ili otkrivanja nove ljubavi", dodala je Ksenija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara