Mala lipo piva, nitko ne pita šta radi: Kerumovih 10 tisuća kuna stipendije Avi Karabatić

Mala lipo piva, nitko ne pita šta radi: Kerumovih 10 tisuća kuna stipendije Avi Karabatić

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Andrija Lučić, Jure Mišković / CROPIX

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum voli istaknuti kako cijeni pamet. A da voli i lijepe žene, i to se dobro zna. Naciju je danas skandalizirao podatak da Grad Split stipendira zadarsku studenticu Avu Karabatić, protiv koje se, a što je dobro poznato svima, vodi i nekakav kazneni postupak, jer je sa dečkom Špirom te majkom, dobro poznatom splitskom trafikanticom, iznuđivala lovu od svog profesora koga je usput mamila ležernim ponašanjem i seksi figurom.

Nemamo mi pojma...

Unatoč svemu, Kerum će iz gradske blagajne financirati Avino školovanje u iznosu od 10 tisuća kuna. Sve je legalno, napominju u Gradu. Naime, pravilnici Grada, a i Ministarstva nigdje ne navode da bi podnositelj zahtjeva za stipendijom trebao naznačiti vodi li se protiv njega i kazneni postupak. Nevjerojatno obrazloženje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi slučaj ovakve vrste, ali ne smijemo zanemariti da Ava Karabatić nije pravomoćno osuđena za djelo koje joj se stavlja na teret", obrazložili su u Gradu Splitu. Gradonačelnik nije bio dostupan za komentar. Što je prava šteta. Jer bi on to sigurno puno bolje objasnio.

Ava odlikašica

Ava je izborila 10 tisuća kuna u oštroj konkurenciji. Za tekuću akademsku godinu prijavilo se 428 kandidata za stipendije. Čak 332 ispunilo je tražene uvjete.

Ava je na drugoj godini preddiplomskog dvopredmetnog studija Latinskog jezika i rimske književnosti i talijanskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Zadru. Dostavila je traženu dokumentaciju iz koje je razvidno da ispunjava sve uvjete propisane Pravilnikom o stipendiranju. Unatoč raskalašenom životnom stilu, Ava je "napucala" zavidan prosjek od 4,77 te prikupila 60 ECTS bodova. Nastavi li ovako, ne gine joj i stipendija dogodine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara