Milijuni hrvatskih razglednica putuju svijetom

Milijuni hrvatskih razglednica putuju svijetom
GOTOVO svaki strani turist koji ljetuje u Hrvatskoj pošalje poneku dopisnicu u zemlju iz koje je doputovao uglavnom na plavi Jadran, pa tako milijuni hrvatskih razglednica putuju svijetom.

Prema raspoloživim podacima, tijekom prošlogodišnje turističke sezone najviše razglednica poslano je u Sloveniju, čak 1.883.280, pa ako uzmemo u obzir da u Sloveniji živi nešto manje od dva milijuna stanovnika, statistički ispada da je svaki stanovnik nama susjedne zemlje primio po jednu razglednicu iz "Hrvaške". Iza Slovenije, slijede Njemačka i Italija s više od po milijun razglednica, te Češka, Poljska, Bosna i Hercegovina, te Austrija s više od pola miliujuna razglednica po svakoj zemlji. U tri prekooceanske zemlje - Sad, Kanadu i Australiju otpremljeno je više od sto tisuća dopisnica, stoji u napisu "Milijuni hrvatskih razglednica putuju svijetom", objavljenom u časopisu HP.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analizom prispjelih dopisnica u Hrvatsku dobiveni su zanimljivi podaci. Najviše, odnosno, nekoliko stotina tisuća dopisnica stiglo je iz Njemačke, Slovenije, BiH, Austrije i Italije. Razglednice iz tih zemalja čine gotovo 60 postosvih prispjelih dopisnica u našu zemlju. Iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Švicarske stiglo je više od po sto tisuća dopisnica.

Često su upravo razglednice s Jadrana poticaj strancima da posjete Hrvatsku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara