Nijemci vodeći turisti

NIJEMCI će u idućih 15 godina postati svjetski turistički prvaci, dok će Amerikanci sve manje putovati u inozemstvo navodi se u najnovijoj studiji britanske istraživačke agencije Mintel.

Očekuju se da će 2020. godine Nijemci godišnje zabilježiti 147 milijuna putovanja. Prema procjenama Mintela drugo mjesto zauzet će Japanci sa 139.5 milijuna putovanja u inozemstvo, a treće Kinezi (113.2). Britanci će biti četvrti (101.5 milijuna), dok će godinama najveći svjetski putnici Amerikanci pasti na petu poziciju (85.1 milijuna), šesti će biti Francuzi, a sedmi Rusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošle godine u 15 vodećih zemalja svijeta zabilježeno je 433 milijuna turističkih putovanja u inozemstvo, a očekuje se da će ta brojka 2020. godine biti skoro dvostruko veća (838 milijun).

"Posljednjih godina turistička industrija se suočila s velikim problemima kao što su terorizam, brojne prirodne katastrofe, te pojava raznih bolesti. Međutim, usprkos tsunamiju, potresima, uraganima i pojavi ptičje gripe, očekuje se porast prodaje turističkih aranžmana," kazao je analitičar Mintela, Richard Cope.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara