Oliver: Nikada neću otići u Beograd kao Monteno

Oliver: Nikada neću otići u Beograd kao Monteno

"NIKADA neću održati koncert u Beogradu i to vam je informacija iz prve ruke." - rekao je u srijedu Oliver Dragojević na promociji albuma "Vridilo je" u bosansko-hercegovačkoj prijestolnici.

Ovakve izjave često je davao i njegov veliki prijatelj Kemal Monteno koji je javno pljuvao na sve što dolazi iz Srbije da bi prošle godine ne samo održao koncert u Beogradu već je krenuo u manje-više uspješnu turneju po većini gradova u Srbiji.

Monteno se pokajao zbog brojnih bljuvotina koje je govorio protiv Srbije i svojih nekadašnjih kolega koje su ostale raditi u toj zemlji radi samo jednog motiva - novca. Međutim, Dragojević je neumoljiv.

"Rekao sam da nikada neću otići u Beograd i tamo održati koncert. Svoje obećanje ću da održim jer nikada ne gazim svoju riječ, držim do stava, svojih riječi i veoma sam principjelan. Nisam kao Monteno." - kategoričan je Dragojević. Promocija albuma održana je u prepunom prostoru elitnog okupljališta domaćeg jet-seta, klubu "The Club".

Dragojević je sa svojim Dupinima uživo otpjevao sve pjesme sa novog albuma ne želeći uslišiti molbe iz publike da intrepretira i pojedine stare hitove poput "Magdalene" ili "Što to bješe ljubav". Promocije je prisustvovao veliki broj ljudi iz javnog života u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pažnju prisutnih privukao je glumac "Male klinike" Enis Bešlagić koji je došao u pratnji svoje supruge. Mladi bračni par nije krio svoje emocije pa su se pred brojnim posjetiocima grlili i ljubili i to ne u obraz već po sistemu umjetnog disanja "usta na usta". Dino Merlin je sjedio za stolom tik uz binu pa je tako bio u mogućnosti upiti svaku od novih pjesama sa albuma "Vridilo je".

Plijenio je pažnju svojom dugom bijelom kosom s kojom je izgledao kao čarobnjak iz Oza ili Djed Mraz na odmoru od Božića. Tokom cijelog vremena su ga iritirali brojni pozdravi od strane novopečenih bogataša koje jedva poznaje.

Oliver je od opernog  pjevača i Ministra kulture Kantona Sarajevo Ivice Šarića na poklon dobio simbolična vrata Sarajeva, a od direktora glazbene produkcije Hayat, koja mu je izdala album za tržište BIH, Haruna Mahmutovića, dobio je simbolični prozor Sarajeva.

Zlobnici su to prokomentirali kao svojevrsnu poruku Dragojeviću da će u Sarajevo moći ući na vrata, ali će biti izbačen kroz prozor.

Za Index.hr Mensud Zorlak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara