Pas pojeo dijamant vrijedan 20.000 dolara

Pas pojeo dijamant vrijedan 20.000 dolara

Tekst: A.A.
Foto: Ilustracija

DRAGULJAR George Kaufmann vodi svog ljubimca, zlatnog retrivera Solliea, svakodnevno sa sobom na posao u svoju draguljarnicu u Rockvilleu u Marylandu.

Prošlog su se siječnja gospodin Kaufmann i njegov poslovni partner Robert Rosin sastali sa svojim dobavljačem dijamanata i razgledavali novu ponudu, kada je u posao svoje šape upleo i Sollie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Netko od trojice gospode je tijekom razgledavanja slučajno ispustio dijamant od 3 karata vrijedan čak 20.000 dolara. Kako je dijamant pao baš Sollieu pred njušku, pas ga je u trenu slistio, misleći valjda da se radi o kakvom sočnom zalogaju.

Vlasnik psa i njegovi suradnici požurili su sa psom veterinaru, koji im je objasnio kako jednostavno moraju pričekati da priroda obavi svoje. Tako su prodavači skupih blještavih kamenčića sljedeća tri dana čekali da im Sollie izbaci vrijedni dijamant u malo manje glamuroznom obliku.

"Kada smo ujutro i navečer išli u šetnje, vrijedno sam skupljao i pretraživao sve što je Sollie probavom izbacio iz tijela", kaže Kaufmann. "Nije to baš bio glamurozan posao, ali što se mora, mora se", dodaje. Trud mu se napokon isplatio nakon tri dana pa je dijamant pomno očistio i vratio prodavaču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara