Playboy u Indoneziji unatoč prosvjedima

INDONEZIJSKI je izdavač u petak najavio kako će pokrenuti lokalno izdanje Playboyja unatoč sve glasnijim prosvjedima konzervativnih muslimanskih skupina i nacionalističkih političara.

Nakon što se prije nekoliko tjedana pročula vijest o planiranom lansiranju indonezijskog izdanja Playboyja, neke su islamističke skupine zatražile da vlada spriječi objavljivanje toga muškog časopisa u najbrojnijojoj muslimanskoj zemlji svijeta iako će biti manje "sočan" od američkoga originala.

"Razmišljalo se o izdavanju Playboyja za Indoneziju sredinom godine, ali uz ovaj problem taj se plan može usporiti ili ubrzati", kaže Punti Carrolus, direktor tvrtke PT Velvet Silver Media koja u Indoneziji ima licencu za Playboy.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Carrolusovim riječima, indonezijski Playboy neće objavljivati slike golih žena, što je zaštitni znak toga časopisa.

Avianto Nugroho, direktor promocije Playboyja za Indoneziju, rekao je za Reuters da je pokretanje lista sigurna stvar, ali nije priopćio datum.

Medijski stručnjaci kažu kako će sadržaj indonezijskoga Playboyja biti blizak lokalnim izdanjima drugih muških časopisa poput FHM-a ili Maxima, koji su puni slika oskudno odjevenih žena, ali golotinje nema.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara