Policiji u San Franciscu zabranjeno nositi američku zastavu

Policiji u San Franciscu zabranjeno nositi američku zastavu

ŠEF policije u San Franciscu zabranio je svojim podređenima da na dužnosti nose marama u bojama američke zastave, kao i slične "patriotske" odjevne predmete.

San Francisco je grad koji se "diči" najvećim brojem uhićenih u nedavnim anti-ratnim prosvjedima, pa je tako u zadnja dva tjedna u San Franciscu uhićeno više od 2000 prosvjednika protiv rata u Iraku.

Zanimljivo je da su mnogi policajci zaduženi za očuvanje reda i mira na anti-ratnim demonstracijama u tom gradu počeli nositi marame u bojama američke zastave, čime anti-ratnim prosvjednicima pokušavaju dokazati svoj patriotizam.

No, šef policije San Francisca, Alex Fagan, odlučio je da policajci na dužnosti smiju nositi samo zakonom propisanu uniformu i ništa više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su takve stvari neprikladne" - izjavio je Fagan za San Francisco Chronicle u utorak, pa dodao: "Naša zemlja je u ratu - to mi se jednostavno ne sviđa. Poanta je da policajci nose uniformu i ništa drugo. Ono što me još više brine je da neki policajci na sebi nose američku zastavu. To ne ljuti samo anti-ratne prosvjednike, nego i one koji podržavaju rat."

Zadnjih par dana u San Franciscu više nema toliko anti-ratnih prosvjeda, ali su već za vikend najavljeni veliki anti-ratni skupovi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara