Pripremljen najveći hrvatski rižoto od plodova mora

Pripremanjem najvećeg hrvatskog rižota od plodova mora, za koji je potrošeno više od 350 kilograma namirnica, večeras je u hotelu "Imperijal" u Vodicama završen Tjedan gastronomije.

Tjedan je pod motom "Naše malo veliko blago" po sedmi put organizirao Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Šibensko - kninske županije.

Završnoj večeri, na kojoj su podijeljena priznanja Ceha ugostitelja, nazočio je i Eduard Vicković, dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Vicković je čestitao šibenskim ugostiteljima na toj već tradicionalnoj manifestaciji, kojoj je svrha vratiti na jelovnike ugostiteljskih objekata izvorna dalmatinska jela. Istaknuo je da su njihov primjer počeli slijediti i ugostitelji ostalih hrvatskih županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U proteklih sedam dana u trideset restorana i konoba na području Šibensko -kninske županije nudila su se svakodnevno po tri izvorna dalmatinska jela, po cijeni do 40 kuna, uz vina sa šibenskog područja.

Rižoto od plodova mora, za koji šibenski ugostitelji vjeruju da je najveći ikad skuhan u Hrvatskoj, pripremljen je u tavi promjera tri metra, koju je Gradsko poglavarstvo Buzeta za ovu prigodu posudilo Cehu ugostitelja i turističkih djelatnika Županijske obrtničke komore.

U dobrom raspoloženju večeras su ga u Vodicama pojeli šibenski obrtnici i njihovi gosti, među kojima su bili i novinari.

(Hina) xžpod ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara