Ricky Martin priznao da je homoseksualac: Blagoslovljen sam zbog toga što jesam

Ricky Martin priznao da je homoseksualac: Blagoslovljen sam zbog toga što jesam

Tekst: N.Š.
Foto: JLP

RICKY MARTIN konačno je potvrdio ono što se već dugo nagađalo i javno obznanivši da je homoseksualac.

"Ponosan sam što mogu reći da sam sretan homoseksualni muškarac. Blagoslovljen sam zbog toga što jesam", napisao je pjevač na svojoj službenoj stranici. "Danas sam prihvatio svoju homoseksualnost kao dar koji mi daje život", tvrdi on. Latino zvijezda tvrdi da je prihvatio svoje seksualno opredjeljenje i da "radosno prihvaća svoj gay identitet". Odlučio je to javno obznaniti prije nekoliko mjeseci, kad je počeo pisati svoje memoare. "Od trenutka kad sam napisao prvu rečenicu, bio sam siguran da će knjiga biti oruđe putem kojeg ću se osloboditi stvari koje nosim sa sobom već jako dugo", napisao je 38-godišnji pjevač na svojoj stranici.

Neki mu čestitaju, a neki pišu da će mu duša gorjeti u paklu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznanje me ispunjava snagom i hrabrošću", piše Ricky Martin i dodaje da su ga mnogi odgovarali od toga, plašeći ga da će izgubiti obožavatelje te će se "urušiti sve ono što je godinama gradio". To se nije dogodilo i čim je priznanje obavljeno na njegovoj stranici, javilo se mnoštvo obožavatelja koji mu čestitaju na hrabrosti i pišu riječi potpore. Naravno, ima i onih koji mu pišu da će mu "duša gorjeti u paklu". 

Gay udruge pozdravljaju Rickyjevo priznanje

Vodeća organizacija za prava homoseksualaca GLAAD pozdravila je ovaj njegov potez i pohvalila ga, jer će njegovo priznanje vjerojatno utjecati na "bolje prihvaćanje mnoštva homoseksualaca u SAD-u i latinskoj Americi". "Kad netko poput Rickyja Martina prizna da je homoseksualac, stotine milijuna ljudi sada ima kulturološku povezanost s njime, kao umjetnikom, slavnom osobom i što je najvažnije, kao ocem koji je gay", rekao je predsjednik GLAAD-a Jarrett Barrios.

Otac dvoje djece

Ricky Martin jedan je od najpopularnijih pjevača latinske Amerike, a postao je slavan još 1980. godine kao dječak u portorikanskom boy bendu Menudo. Proslavio se u cijelom svijetu i prodao oko 60 milijuna albuma, a vlasnik je i pet Grammyja. Prije dvije godine posvojio je dvoje blizanaca koje mu je rodila surogat majka. Osnivač je neprofitne humanitarne organizacije, Ricky Martin Foundation, koja se bori za prava djece.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara