Simon i Garfunkel možda se ponovno okupe na dodjeli Grammyja

Simon i Garfunkel možda se ponovno okupe na dodjeli Grammyja
PAUL SIMON i Art Garfunkel uspjeli su razriješiti svoje nesuglasice, a možda će čak i svirati na dodjeli nagrada Grammy u nedjelju što bi bio njihov prvi zajednički nastup u posljednjih deset godina.

Simonov glasnogovornik rekao je da su dva pjevača, koji su često imali zategnute odnose, u srijedu zajedno pjevali na privatnoj zabavi i to prvi put od 1993.

Dodao je da su se našli kao dva prijatelja, dobro se proveli zajedno te da razmišljaju o tome da nastupe na dodjeli Grammyja, ali nisu sigurni imaju li za to dovoljno vremena. Navodno su se u četvrtak trebali sastati sa scenaristom i producentom priredbe Kenom Ehrlichom u Madison Square Gardenu, gdje se već odvijaju probe.

Drugi izvor je dodao da su se menadžeri dvojice pjevača, koji su prestali surađivati prije 33 godine, dogovarali o ponovnom javnom susretu.

Simon i Garfunkel, koje se smatra jednim od najuspješnijih folk-rock dueta šezdesetih godina zahvaljujući uspješnicama poput ´Sounds of Silence´ i ´Bridge Over Troubled Water´, dobit će ovaj tjedan nagradu za životno djelo Nacionalne akademije diskografske umjetnosti i znanosti (NARAS), domaćina Grammya. Nagrada će im biti uručena na posebnoj ceremoniji prije glavne dodjele u nedjelju navečer.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjeljna ceremonija dodjele Grammya prvi put se od 1998. održava u New Yorku i očekuje se da će se usredotočiti na temu grada, čemu bi posebno pogodovalo pojavljivanje Simona i Garfunkela koji su Njujorčani. Očekuje se još i nastup Brucea Springsteena i E Street Banda, skupine No Doubt, Jamesa Taylora, Yo-Yo Maa, Eminema, Nore Jones i Avril Lavigne.

Simon i Garfunkel upoznali su se kao djeca u njujorškom predgrađu Queens, a prvu ploču su izdali kasnih pedesetih godina i to pod imenom Tom and Jerry.

Njihov prvi singl ´Hey Schoolgirl´ bio je hit, ali kasnije nisu doživjeli uspjeh pa su se razišli. Zatim su se ponovno sastali i 1964. pod imenom Simon and Garfunkel i izdali debi-album, koji je u početku bio neuspješan, te se zatim ponovno rastali. No, godinu dana kasnije, njihov producent preradio je njihovu najbolju pjesmu ´Sounds Of Silence´ te je ona postala veliki hit.

Definitivno su se razišli 1970. kad je izašao njihov najpoznatiji album ´Bridge Over Troubled Water´. Otada su se nekoliko puta našli, uključujući i 1981. na koncertu koji su održali u Central Parku u New Yorku kojem je prisustvovalo pola milijuna ljudi, a početkom osamdesetih bili su i na turneji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara