Soros preuzima bivše Spielbergove filmove?

Soros preuzima bivše Spielbergove filmove?

PREMA pisanju "Wall Street Journala", holivudska korporacija Paramount Pictures, koji je nedavno otkupio bivši filmski studio "Dreamworks SKG" se sprema autorska prava na filmove tog studija prodati privatnom investicijskom fondu na čijem čelu je čuveni milijarder George Soros.

"Dreamworks SKG" su godine 1994. osnovali čuveni filmski režiser Steven Spielberg, bivši "Disneyev" čelnik Jeffrey Katzenberg te glazbeni producent Michael Geffen. Namjera im je bila stvoriti novi veliki studio koji će se moći razbiti dotadašnji monopol holivudskih giganata kao što su "Disney", "Fox", "Columbia", "Warner" i "Paramount".

Ispočetka se činilo da će u tome uspjeti, a "Dreamworks" se mogao pohvaliti s "oskarovskim" ostvarenjima kao što su "Vrtlog života" i "Gladijator". Ipak najbolje komercijalne rezultate i najveće pohvale kritike je dobio zbog serije izuzetno popularnih i inovativnih animiranih filmova.

No, posljednjih nekoliko godina neki od "Dreamworksovih" čelnika su pokazali sve manje entuzijazma za projekt, a relativno slabi financijski rezultati su doveli do gašenja glazbeno-izdavačkog odjela te ambicioznih planova o TV-produkciji i velikom filmskom studiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosincu je "Dreamworks SKG" prodan "Paramountu" za 1,6 milijardi dolara. Tvrdi se da je u tu svotu uračunato i oko 400 milijuna dolara.

To je uključivalo i prava na sve dosada napravljene "Dreamworksove" filmove, što uključuje i neke od najrazvikanijih Spielebergovih filmova kao što su "Spašavanje vojnika Ryana" i "Specijalni izvještaj".

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara