Termalnom vodom pomozite suhoj koži

Termalnom vodom pomozite suhoj koži

ISTRAŽIVANJA Avène dermatoloških laboratorija o suhoj osjetljivoj koži pokazala su učinkovitost dva aktivna sastojka Biocymentine® i Avène termalne vode.

Ispitivanja su pokazala aktivni sastojak Biocymentine dubinski djeluje na sam uzrok suhe kože, donosi joj tri vrste lipida: ceramide, sterole i esencijalne masne kiseline. Ove se masnoće, zbog srodnosti s masnoćama naše kože, u potpunosti ugrađuju u površinske slojeve epiderme i nadomješćuju manjak. Kao drugi aktivni sastojak primijenjena je Avène termalna voda, koja umirujućim i antiiritacijskim djelovanjem suzbija simptome crvenila, nadražaja i ljuštenja, često prisutnih kod suhe osjetljive kože.

Česta posljedica nedostatka masnoća u koži je gubitak vode ili dehidracija kože. Takva koža je opuštena i bez svježine, umornog izgleda i često sivkaste boje. Stručnjaci Avène dermatoloških laboratorija dokazali su da se problem suhe kože može riješiti isključivo dubinskim suzbijanjem uzroka, pomoću proizvoda s dubinskim djelovanjem.

Koristeći se tim saznanjima razvijena je hidratantna krema Hydrance Optimale Riche, koja uz pomoć Biocymentin(e)a i Avène termalne vode rješava problem suhe i dehidrirane kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formulu s Biocymentin(e)om i Avène termalnom vodom ima i krema Trixera koja zadovoljava potrebe suhe i vrlo suhe kože, a može se primijeniti i na izuzetno suhoj koži dojenčadi, djece i odraslih.

Treći proizvod s dubinskim djelovanjem je Cold krema, a riječ je o zaštitnoj kremi pripremljenoj prema tradicionalnoj ljekarničkoj formuli s pčelinjim voskom, bademovim uljem i, naravno, Avène termalnom vodom. Njezina je primjena posebno preporučljiva tijekom hladnih i vjetrovitih zimskih dana, jer osim što nadomješta masnoće u koži, stvara i barijeru na njezinoj površini.

U rješavanju problema osjetljivosti kože učinkovitost dermokozmetike Avène, francuskog farmaceutskog proizvođača Pierre Fabre, temelji se na termalnoj vodi kao osnovici. Kao jedan od najpoznatijih izvora termalne vode na svijetu, koja se koristi u proizvodnji dermokozmetike, Saint-Odile već je 270 godina poznat po hidroterapijskom lječilištu u koje dolaze ljudi s najrazličitijim kožnim problemima.

Od 1975. lječilište nosi naziv Avène, po obližnjem malenom selu, a u njegovoj se blizini, na u svijetu jedinstven način, puni čuvena Avène termalna voda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara