U2 uvijek korak ispred: Koncert irskih rokera prenosit će se izravno preko YouTubea

U2 uvijek korak ispred: Koncert irskih rokera prenosit će se izravno preko YouTubea

Tekst: I.M.L.
Foto: JLP

IRSKI rock sastav U2 će u nedjelju 25. listopada u Los Angelesu održati koncert koji će se istovremeno moći gledati u 16 zemalja preko YouTubea. Koncert će započeti u 20 sati i 30 minuta, a u njemu će, pored losanđeleske publike, moći uživati i obožavatelji iz Australije, Brazila, Kanade, Južne Koreje, Velike Britanije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Indije, Irske, Izraela, Italije, Japana, Meksika, Novog Zelanda i Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nešto o čemu je bend dugo maštao. Fanovi često daleko putuju kako bi ih čulo, ovako U2 putuju k njima", izjavio je njihov menadžer Paul McGuiness. Bend predvođen Bonom Voxom je u sklopu svoje turneje "360 stupnjeva" nastupio je i u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu su održali dva spektakularna koncerta.

Utjecaj YouTubea posljednjih godina sve više jača, ali i odnosi s glazbenom industrijom postaju sve napetiji. Diskografske i producentske kuće smatraju kako im popularna društvena mreža ne isplaćuje dovoljno za prikazivanje radova njihovih autora, ali istovremeno prepoznaju koliko je važna njihova prisutnost na YouTubeu, prvenstveno za pridobivanje fanova. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara