Zagrebački odvjetnik osvojio jedan od najvećih europskih turnira u pokeru

Brunović se za ovo natjecanje kvalificirao igrajući poker preko interneta i, unatoč svim prognozama, pobijedio neke od najboljih profesionalnih igrača u Europi i odnio prvu nagradu - čast koja dolazi s naslovom prvaka u ovako prestižnom natjecanju i svotu od 190 000 eura.

U finalu je Brunović pobijedio Andreasa Krausea, profesionalnog pokeraša iz njemačkog grada Stuttgarta. Nakon maratonskog ogleda između dvojice najboljih jedna je ruka bila dovoljna da donese presudu i Brunovića okruni naslovom prvaka. Brunović nije profesionalni igrač, već je, kako ističe PRNewswire, jedan od manje grupe hrvatskih igrača koji polako, ali sigurno, postaju važna imena na europskoj pokeraškoj sceni.

"Igram u koliko god turnira mogu, ali ovo mi je bilo najbolje iskustvo do sada i uvjerljivo najveći dobitak koji sam ikad osvojio. Novac sa strane će mi dobro doći, s obzirom na moje izučavanje za pravnika. Sigurno ću odigrati još nekoliko velikih partija, ali sad ću se prvo naspavati i dobro razmisliti što napraviti s novcem koji sam osvojio. Kakvog li problema!", govori Brunović, kojeg još godina dana dijeli od dobivanje dozvole za bavljenje civilnim pravom.

Ako je vjerovati Brunoviću, ova popularna igra na sreću ima u Hrvatskoj dobru budućnost, a njena popularnost raste svakim danom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poker u Hrvatskoj ima veliku budućnost, igračka se scena svakim danom širi. Imamo nekoliko dobrih igrača koji redovito igraju. Sve je počelo s našom malom grupom, ali ona se svaki dan širi. Pogotovo smo uspješni bili na turnirima u Sloveniji. Na njihovom sam najvećem turniru prije dvije godine osvojio drugo mjesto", dodaje Brunović.

Brunović je poker počeo igrati prije deset godina, a u finalu Proljetnog festivala bio je jedan od tri igrača iz Istočne Europe, koji polako postaju najjači europski igrači. Na početku natjecanja Brunoviću nije išlo tako dobro i izgledalo je kako će naslov osvojiti mađarski konkurent, Peter Gelenscer, ali sreća se ubrzo okrenula, a Brunović je pametnom igrom došao do svog najvećeg dobitka.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara