Zagrebački zoološki vrt dobio prestižnu nagradu

Zagrebački zoološki vrt dobio prestižnu nagradu

Tekst: I.M.L.
Foto: Ilustracija (JLP)

U KONKURENCIJI od preko 150 vrtova koji su provodili kampanju "Godina europskih zvijeri", Zoološki vrt Zagreb je nagrađen u kategoriji podizanja svijesti javnosti o potrebi njihove zaštite. Nagrade su dodijeljene na godišnjoj konferenciji Europskog udruženja zooloških vrtova EAZA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo zagrebačkog zoološkog vrta je u sklopu kampanje "Godina europskih zvijeri" na katu paviljona Insektarij postavilo veliku izložbu o europskim, s  naglaskom na hrvatskim zvijerima. Izložba je nazvana "Živjeti zajedno" jer je posvećena suživotu čovjeka i zvijeri. Veliku pomoć pri provođenju edukativne kampanje imali su od Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Ekološke sekcije Hrvatskog planinarskog društva Zagreb - Matica, časopisa Moj planet te školaraca i nastavnika koji su sudjelovali u programu.

Na ovogodišnjoj konferenciji Europskog udruženja zooloških vrtova, koja se održala u rujnu, nagrađen je i njemački Dortmund Zoo koji je priredio najbolji piknik s plišanim medvjedićima te britanski Woburn Safari Park koji je sakupio najviše novca za programe zaštite europskih zvijeri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara