Zaljubljene rode: Klepetan se svakog proljeća istog dana vrati svojoj Malenoj

Zaljubljene rode: Klepetan se svakog proljeća istog dana vrati svojoj Malenoj

Tekst: I.M.
Foto: Danijel Soldo/Cropix

LJUBAV i odanost, kad su u pitanju dvije rode iz Slavonskog Broda, nemaju granica. Romansi Klepetana i njegove drage Malene, Brođani svjedoče već osmu godinu za redom. Malena zbog slomljenog krila ne može letjeti pa tijekom cijele godine stanuje u dvorištu Stjepana Vokića, dok njen dragi svake zime odlazi u toplije krajeve i vraća se svakog proljeća, istog dana, gotovo u isti sat. Za dva mjeseca će Malena i Klepetan dobiti i nekoliko prinova. Mališani će najesen s ocem odletjeti na jug, dok će Malena ponovno čekati iduće proljeće, kad će joj se dragi vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovci su rodi Malenoj prije 16 godina prostrijelili krilo. Spasio ju je 63-godišnji domar osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu, Stjepan Vokić, i od tada brine o njoj. "Pecao sam gore na Iločkom ribnjaku, kupila je po putu male žabe, a krilo joj je bilo slomljeno. Vjerojatno su lovci pucali na nju. Moja dva prijatelja i ja smo je vidjeli, a onda sam je ja uzeo sebi", ispričao je Stjepan.

"Godinama gledam kako dočekuje mužjaka i svaki put zasuzim. Takve ljubavi nema. U sat zna kad će doći. Popne se ovom `uzletnom stazom` koju sam joj sagradio jer ne može letjeti do gnijezda, i čeka ga" ispričao je Stjepan. Naveo je i kako Malena, kad je prošle godine Klepetan kasnio četiri dana zbog nevremena, od nervoze nije jela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara