Zlatna Koogla: Kawasaki 3P apsolutni pobjednici

Zlatna Koogla: Kawasaki 3P apsolutni pobjednici

Tekst: P.R.
Foto:Zlatna Koogla

NA TAJNIM lokacijama, u Rijeci i Zagrebu, na Dan žena održana je ovogodišnja dodjela nagrada "Zlatna Koogla".

Kawasaki 3P osvojili sedam Koogli

Apsolutni pobjednici ovogodišnje dodjele su Kawasaki 3P koji su osvojili nagrade u sedam kategorija (za najbolji album "Idu Bugari", najbolju pjesmu "Ni da ni ne", najbolji koncert, grupa, omot, produkcija i instrumentalist).

Osim njih nagrađeni su i Damir Urban za izvođača godine, Natali Dizdar za izvođačicu godine, TBF za videospot "Data" te band Diskurz za najboljeg novog izvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođač godine Bob Dylan, izvođačica Norah Jones

U inozemnim kategorijama nagrade su dobili Pearl Jam za album godine ("Backspacer"), Mando Diao za pjesmu godine ("Dance With Somebody"), Bob Dylan za izvođača i videospot godine ("Beyond Here Lies Nothing"), Norah Jones za izvođačicu godine, U" za koncert godine, Green Day za grupu, te Them Crooked Vultures za novog izvođača godine.

O pobjednicima odlučuju struka i fanovi

Glasanje je trajalo u dva kruga. Temeljem glasova struke (novinari, diskografi, booking menadžeri, voditelji klubova, glazbenici) koji su predlagali najbolja izdanja prošle godine, odabrani su finalisti u određenim kategorijama, a njih se biralo vox populi sistemom na službenim stranicama nagrade www.zlatnakoogla.com. Kao i svake godine sama statua i nagrada Zlatna Koogla unikatnog je i drugačijeg oblika. Ovogodišnja je djelo mladog umjetnika Natana Stančića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara