Zvijezda Big Brothera Jade Goody umrla zbog nemara liječnika

Zvijezda Big Brothera Jade Goody umrla zbog nemara liječnika

Tekst: P.R.
Foto: JLP

JADE GOODY, zvijezda britanskog reality showa Big Brother, umrla je zbog nemara i šlamperaja bolničkog osoblja, prenosi tabloid The Sun.

"Jade je bila bolesna godinu dana prije postavljene dijagnoze"

Dr. Ann Coxon tvrdi da je Jade bolovala od raka barem godinu dana prije nego je postavljene dijagnoze, a iz bolnice Princeza Alexandra odbili su komentirati optužbe na račun njihovog osoblja. "Jade je umrla zbog nekompetentnog i nemarnog bolničkog osoblja. Zanemarili su očite simptome, što je nedopustivo”, izjavila je doktorica Coxon u intervjuu za Sun.

"U njezinom je liječničkom kartonu stajalo tek obilno i nepravilno krvarenje, bol i abnormalni Papa test, a sve su to simptomi koji upozoravaju na rak. Bolovala je od raka najmanje godinu dana prije nego što je postavljena dijagnoza, a abnormalni su Papa testovi bili znak visokog rizika", tvrdi Coxon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bolnica slučaj ne želi komentirati

Iz bolnice su odbili komentirati optužbe o nebrizi liječničkog osoblja komentirajući kako bi time prekršili povjerljiv odnos koji imaju pacijent i liječnik. Doktorica Coxon je ogorčena njihovim ponašanjem i činjenicom da su već bolesnu djevojku pustili i na naporno putovanje u Indiju i zaključuje kako bi se ova tragedija izbjegla da je struka reagirala na vrijeme.

Britanka se proslavila nastupima u reality showovima


Britanska je 28-godišnja televizijska zvijezda umrla prošle godine, na Majčin dan, od raka vrata maternice. Njezina je smrt ražalostila i britanski politički vrh, a svoju sućut obitelji tada javno je izrazio i sam premijer Gordon Brown.

Jade se proslavila nastupom u nizu reality showova počevši od 2002. godine te je od otada postala neizostavan dio britanskih tabloida. Napisala je dvije autobiografije i lansirala dva parfema, a "Biti slavan" postao joj je posao koji je dobro znala naplatiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara