Aston Martin Rapide u Shooting Brake izdanju

Otkriven je identitet Bertoneovog tajanstvenog koncepta. Iznenađujuće, radi se o jedinstvenom Aston Martin Rapide Shooting Brake kojeg sama tvrtka naziva Jet 2+2, a osmišljen je u znak proslave 60. godišnjice suradnje dviju poznatih kompanija. Model se nastavlja na Jet 2 koncept iz 2004. godine koji je zapravo bio Shooting Brake varijanta Vanquish modela.

Osim izmijenjene karoserije, Bertoneov Rapide ostao je isti kao i Aston Martinova verzija. Vozilo ima iste dimenzije i konstrukciju kao i standardna izvedba i nije bazirano na nedavno predstavljenom, moćnijem Rapide S.

Kako tvrdi Bertone, C-stupovi nagnuti su prema naprijed i spajaju se s visokim i mišićavim blatobranima kako bi se ostavio dojam kretanja čak i dok vozilo miruje. Ostale zamjetne izmjene uključuju LED traku na stražnjoj strani i strmo nakošeno stražnje staklo.

Sjedala u putničkoj kabini su u 2+2 stilu, a zahvaljujući novom obliku karoserije, straga ima više mjesta za glave putnika. Stražnja sjedala mogu se preklopiti kako bi se povećao prtljažni prostor. Bertoneov se Rapide razlikuje i aluminijskim te drvenim detaljima, kao i dvobojnim kožnim presvlakama.

 

Pročitajte više