Audi R8 inspiriran Nanuk konceptom

28-godišnji dizajner Sebastian Kunz stvorio je nekoliko kompjutorski generiranih slika novog Audija R8 koji bi se trebao ukazati fanovima diljem svijeta 2015. godine. Kunza je inspirirao Nanuk koncept nedavno prikazan na auto showu u Frankfurtu pa je svojoj kreaciji podario evolucijski i 'uglast' dizajn.

###

Model krasi istaknuta prednja rešetka uz koju se nalaze LED glavna svjetla i veliki usisnici. Sportski styling naglašavaju i masivne alu-felge te oštre linije bočnog dijela automobila, baš kao kod Nanuk koncepta. Kako ste već mogli čitati i na autoclick.hr, novi Audi R8 imat će atraktivnu prednju rešetku s najnovijim Matrix LED svjetlima. Možemo očekivati i dvostruki difuzor inspiriran Le Mansom.

Opcije motora još uvijek nisu potvrđene, no pretpostavlja se da će uključivati 4.2-litreni V8 agregat od 450 KS i 5.2-litrenu V10 jedinicu od 570 KS. Unatoč većoj snazi, novi R8 trošit će manje goriva od svog prethodnika i koristit će start/stop tehnologiju, sustav deaktivacije cilindara i nekoliko dijelova izrađenih od plastike pojačane ugljičnim vlaknima.

Pročitajte više