Autoclick (13): Dacia Lodgy & Sandero

Autoclick.hr

U NOVOM nastavku video magazina Autoclick pogledajte test Dacije Sandero, kao i reportažu o novitetu na hrvatskom tržištu, monovolumenu Lodgy.

Dacia Sandero

Dacia Sandero je na tržištu prisutna od 2009. godine kada je stigla kao kvalitetnija nadopuna ponudi Logana. Još jedan jeftin model pokazao se kao pun pogodam na krizom pogođenim tržištima poput našega gdje je Sandero ostvario zamjetan uspjeh.

Testni Sandero dolazi sa 1.2 litrenim benzinskim motorom snage 55 kW/75 KS što može zadovoljiti sve potrebe vozača aktivnih u svakodnevnim gradskim potrebama. Oprema je u skladu s očekivanjima, dakle sadrži samo ono osnovno, dok je sve ostalo dostupno uz doplatu.
Dacia Sandero dostupna je na tržištu već od 57.000 kuna, što je za epitet novog automobila zaista povoljno. Jasno, riječ je o cijeni bazičnog benzinskog motora.

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy novitet je predstavljen hrvatskom tržištu 19. rujna u Novigradu, a o čemu smo već detaljno izvijestili. Usporedivši sve modele koji su prethodili Lodgy-u zaključak je da je ovdje u jednom dijelu riječ o radikalnim promjenama na bolje, ali imajući i dalje obzira da niska cijena ostaje primarni adut.

Lodgy je sedmerosjed, a dolazi sa ponudom prtljažnog prostora od 827 litara zapremnine kada je u funkciji pet sjedala. Lako je zaključiti da budućeg vlasnika ovog vozila očekuje rekordna ponudom prostora u klasi.

Ponudu trenutno čine tri motora, jedan benzinski (1.6/85 KS i 134 Nm) i dva dizelska (1.5/90 i 200 Nm; 110 KS i 240 Nm). Uskoro stiže i bitno pojačanje iz Renaulta, 1,2 TCe sa 115 KS i 190 Nm. Kupci mogu birati između tri razine opreme (Base, Ambiance i Laureate), a početna cijena je79.900 kn za benzinsku izvedbu, odnosno 108.900 kn za slabiji dizelaš sa srednjim Ambiance paketom opreme.

Recimo i kako osnovna oprema uključuje osnovnu sigurnosnu opremu (ABS, 4 zr. jastuka), dok se klima, audio-sustav i elektrifikacija nalaze u višim razinama opreme.

Pročitajte više