Autoclick (7): Prvi u Hrvatskoj testirali smo novi Chevrolet Volt

U SEDMOM nastavku video emisije Autoclick donosimo ekskluzivan test Chevrolet Volta, prvog Chevroletovog modela s električnim pogonom. Pogledajte i test cijenom sve atraktivnijeg Qashqaija, Nissanovog globalno popularnog crossovera.
 
Chevrolet Volt

Kada smo dobili ponudu da jedini u Hrvatskoj odradimo test Chevroletovog Volta, odlučili smo prihvatiti izazov i provozati ovaj električni automobil ulicama Zagreba. Iako smo se sa Voltom imali prilike susresti nekoliko puta, ovo je ipak posebna prilika gdje smo dobili mogućnost osobno ga voziti i vidjeti kako se zaista ponaša u gradskoj vrevi.

Volt u najboljoj mjeri ocrtava Chevroletov tehnološki i estetski napredak. Atraktivna vanjština odaje originalan pristup, ali i najavljuje kako se ispod lima krije nešto tehnološki napredno. Naravno, u pitanju je pogon, električni snage 150 KS u osnovi, s range extenderom u obliku ekonomičnog benzinskog motora. Ono ključno je da pogonski sustav osigurava autonomiju od preko 500 km.I da, Volt se puni na klasičnu kućnu utičnicu, a punjenje baterije traje u prosjeku 4 sata.

Volt  od prvog susreta bio impresivan, samo potvrdio svoje mogućnosti te ćemo nastaviti pratiti njegov ulaz na Hrvatsko tržište. I za kraj recimo kako ostaje nada da će i naša zemlja prepoznati važnost smanjenja zagađenja, što bi pri nabavci ovakvog vozila bilo honorirano značajnim olakšicama.

Nissan Qashqai

U prethodnoj emisiji testirali smo Nissanov Juke u specijalnoj ediciji Naito, a sada nastavljamo niz za Nissan ultimativnim modelom, sveprisutnim Qashqaijem.
Novost u ponudi je 1.6 litreni dCi dizelski motor sa 130 KS i 320 Nm. Iako nominalno slabiji od dosadašnje opcije, Pure Drive tehnologija donosi još ekonomičniju vožnju uz zadržavanje uzornih performansi. Osuvremenjen je i interijer vozila, a kupci mogu računati i na osjetno bogatiju standardnu opremu. Sve u svemu, Qashqai je bio i ostao vrlo upotrebljivo obiteljsko vozilo koje čini putovanje ugodnijim, a odsada i osjetno jeftinijim.

Pročitajte više