BMW 3 Gran Turismo

Bavarski je proizvođač i službeno predstavio BMW 3 Gran Turismo koji će svečanu premijeru imati na skorašnjem salonu u Ženevi. Model kombinira 'dinamiku limuzine, sportske gene te praktičnost i svestranost jednog Touringa'.

Iako nalikuje GT-u serije 5, dizajneri su donekle ublažili njegove linije, a najviše se ističu prednja rešetka, prozori bez okvira te produljena i zakrivljena krovna linija. Na stražnjem kraju nalazi se aktivni spojler koji se automatski podiže pri brzini od 110 km/h i spušta pri brzini od 70 km/h.

Poput ostalih novih BMW-a, GT serije 3 može se opremiti Sport Line, Luxury Line i Modern Line paketima, a tu je i M Sport paket koji dodaje aerodinamični bod kit, sportski ovjes i 18-inčne alu-felge. Model je 200 je mm dulji i 81 mm viši od Touringa, a ima i međuosovinski razmak produljen za 110 mm.

Izmjene u unutrašnjosti su ograničene - nalazimo povišena sjedala i 70 mm dodatnog prostora za noge putnika. Zapremnina prtljažnika iznosi 520 litara i može se povećati na 1.600 litara spuštanjem stražnjih sjedala.

Kupcima je na raspolaganju čitav niz agregata, uključujući 2.0-litreni, 4-cilindrični, TwinPower turbo motor u dizelskoj i benzinskoj varijanti koji razvija od 135 do 245 KS i 270 Nm do 380 Nm okretnog momenta. Dalje slijedi 3.0 6-cilindrična jedinica sa 306 KS i 400 Nm. Svi motori mogu biti upareni sa 6-brzinskim ručnim ili opcionalnim, 8-brzinskim automatskim mjenjačem.

 

Pročitajte više