Direktor Hyundaija otkrio karte

Većina dužnosnika automobilskih kompanija zazire od otkrivanja proizvodnih planova, no izvršni direktor Hyundaija otkrio je sve svoje karte. U nedavnom intervjuu, John Krafcik potvrdio je kako će novi Genesis biti predstavljen na autoshowu u Detroitu za godinu dana, a krasit će ga germanski dizajn i opcijski pogon na sve kotače. Iako neće nalikovati HCD-14 konceptu, Krafcik je dao naslutiti kako bi kompanija mogla lansirati 4-vratni coupe sa sličnom krovnom linijom.

Sljedeća generacija Genesisa trebala bi dobiti motor vrhunskih performansi, a najvjerojatnije će se raditi od 3.0-litrenom V6 turbo agregatu ili atmosferskoj 5.0-litrenoj V8 jedinici.  I sljedeća generacija Sonate također je predviđena za sljedeću godinu, a čini se kako je styling automobila već definiran i izgleda 'sjajno'.

Kako bi poboljšao efikasnost motora , Hyundai će vjerojatno usvojiti start/stop tehnologiju i ostale moderne sustave usmjerene na smanjenje potrošnje goriva. Također, svoja će istraživanja usredotočiti na vozila s gorivim ćelijama umjesto na električna vozila.

Slike preuzete s portala worldcarfans.com

 

Pročitajte više