Fleet zimska prognoza: Oluja niskih cijena

Foto: PR

RENT a car usluge kod nas posljednjih su godina doživjele značajnu ekspanziju i razvoj na temelju aktualnih globalnih trendova. Zdrav odnos među konkurencijom i tržišna utrka svakodnevno rezultiraju povoljnim aspektima kako za domaće, tako i za strane korisnike rent a car usluga u Hrvatskoj.

Trenutni tržišni uvjeti i aktivnosti rent a car industrije u Hrvatskoj rezultirali su dodatnim smanjenjem cijena najma vozila i opreme u zimskom periodu koju tržištu nudi FLEET rent a car. Smanjenje cijena je posljedica konzistentne politike koju Fleet provodi unazad posljednje dvije godine s ciljem približavanja usluge svakodnevnom korištenju bez obzira na obujam i trajanje. Do nedavno je postojala svojevrsna pretpostavka kako se rent a car vozila unajmljuju isključivo za putovanja tijekom boravka u inozemstvo te ako vozilo vlasnika nije tehnički ispravno. Danas se situacija drastično mijenja te najam vozila, zahvaljujući niskim cijenama najma i uslugama postaje financijski isplativa opcija.

Ususret nadolazećoj sezoni skijanja cijene najma vozila su niže nego ikad prije. Prema najnovijem cjeniku, svi korisnici će moći unajmiti mala gradska vozila, poput VW Up već od 95 kuna (+ PDV) ili npr. VW Polo po cijeni od 105 kuna na dan (+ PDV). Kompakt vozila kreću se već od 135 kuna dnevno (+ PDV) dok su poslovna vozila dostupna po cijenama od 265 (+ PDV), za primjerice VW Passat, odnosno 345 kuna (+ PDV) dnevno za kombi vozila s devet sjedećih mjesta.

Pretpostavimo da dvije četveročlane obitelji putuju na skijanje u Austriju. Posjeduju vozila čiji gabariti ne omogućavaju prijevoz opreme na način kako bi to željeli. Najmom kombija ili nekog od drugih većih vozila iz FLEET rent a car CARGO flote rješavaju taj problem. Opcija je naglašeno isplativa, ne samo za najam kombi vozila, već i za sva ostala, što u najam uzimaju vozilo u besprijekornom tehničkom stanju, opremljeno zimskim gumama i opremom. Ista vozila su idealna i za shopping ture uz pretpostavku kupovine većeg broja artikala većeg obujma. Ako je riječ o udaljenim putovanjima od par tisuća kilometara, a vlasnik posjeduje vozilo koje je povećane potrošnje, tada je najbolja opcija iznajmiti vozilo čija je potrošnja manja, a veličinom odgovara traženim performansama.

Spomenuta akcija temelji se na želji Uprave FLEET rent a car Zagreb da cijenama najma nižim do 60% u odnosu na redovne, kroz povećanje obujma poslovanja potakne trendove kojima će se promijeniti percepcija tržišta vezano uz najam rent a car vozila. Krajnji cilj je osvijestiti korisnike i osigurati navike kojima najam vozila postaje jednostavna, učestala i vrlo povoljna opcija.

Pročitajte više