Mercedes G63 AMG u režiji Brabusa

JEDAN od najdugovječnijih terenaca je u sklopu još jedne obnove dobio i beskompromisnu AMG izvedbu. Brabus ide korak dalje i predstavlja svoju viziju vozila Sudnjeg dana, nemani pred kojom se i najveći moraju zamisliti.

Naravno, u pitanju je beskrupulozna G klasa koja je sada pokrštena u novo ime - Widestar G63. Prvi ju mogu vidjeti posjetitelji Essen Motor Showa, i to od prvog dana prosinca kada svoja vrata otvara vjerojatno najstrastveniji europski sajam. Više od 300 tisuća posjetitelja moći će tako vidjeti kako se može postići više od AMG-a i kako se ujedno može vozilo izmijeniti do neprepoznatljivosti, bilo estetski ili u pogledu performansi.

Ne ulazeći u raspravu je li rasni terenac u verziji s 23-colnim niskoprofilkama izgleda nakazno ili samo vanserijski reći ćemo kako je osnovno 5.5 V8 twin turbo motor zadržan. Snaga mu je povećana sa 544 na 620 KS, a maksimalni okretni moment sa 760 na 820 Nm. Budući vlasnik može računati i na potporu elektronski podesivog podvozja, kao i podesivog ispušnog sustava. Kod potonjeg vlasnik bira između prigušenog zvuka ili grmljavine od koje se ledi krv u žilama. 

U pogledu estetike Brabusova se varijacija distancira LED rasvjetom pragova, aero dodacima karoserije i dakako zatamnjenim staklima. Unutrašnjost je nanovo presvučena kožom, a kupcu se pruža izbor široke palete boja. O cijenama nekom drugom prilikom. 

Pročitajte više