Mercedes za ´bondovske´ zlikovce i ljude bez ukusa

Tvrtka Carlsson najavila je lansiranje posebno uređenog CS50 Versailles modela na istoimenom sajmu. Vozilo poprilično neukusnog dizajna kao da je namijenjeno 'bondovskim' zlikovcima i onima potpuno lišenim smisla za estetiku, a službeno odaje počast 'načinu života francuske aristokracije'.


Automobil je baziran na Mercedesovoj S-klasi, a blještava karoserija prekrivena je s tisuću zlatnih listića za čije je postavljanje bilo utrošeno 200 sati ručnog rada. Unatoč delikatnoj naravi zlatnih listića, Carlsson uvjerava kako je automobil prošao kroz opsežan postupak sušenja i učvršćivanja kako bi se postigao 'jedinstven i savršen sloj čija se praktičnost i postojanost može usporediti s konvencionalnom bojom'.

Zlatna 'tema' nastavlja se i u unutrašnjosti putničke kabine gdje se nalazi čak 278 dijelova, uključujući rešetke zvučnika i upravljač, prekrivenih zlatom u vrijednosti 12.000 eura. Kupcima je na raspolaganju i niz drugih opcija poput humidora za cigare, HD ekrana i REVOX audio sustava.

U ponudi će se naći tri različita modela, a vrhunski CS65 Versailles opremljen je V12 bi-turbo motorom tuniranim za razvijanje 700 KS i 1050 Nm okretnog momenta. Proizvodnja će biti ograničena na 25 primjeraka čija će se cijena kretati od 268 do 395 tisuća eura.

Pročitajte više