Opel u mini segmentu

Kao što smo već najvljivali, kako bi ispunio zahtjeve tržišta u Europi za malim, pomodnim automobila, Opel je odlučio napraviti novi model za taj segment.

U jednom razgovoru na ženevskom auto salonu Opelov šef prodaje i marketinga, Alain Visser izjavio je da će novi model biti pozicioniran ispod Corse, a interno ga nazivaju „iPod na kotačima“. Visser je rekao da Opel očekuje dovršetak razvoja novog modela u roku 24 mjeseca. Ova izjava je u skladu s onom od prošlog mjeseca kad je Opelov generalni direktor Nick Reilly rekao da će Opel investirati 11 bilijuna eura u projekt usavršavanja naprednih automobilskih tehnologija, a sve u svrhu ponude svježih i uzbudljivih modela.

Opel je naglasio da im je cilj 2014. godine u ponudi mati 80% modela koji su izašli na tržište unatrag tri godine. Tako je samo za ovu godinu planirano osam noviteta ovog proizvođača (Meriva, Corsa, Movano, Astra Sports Tourer itd.). Za 2011. godinu planirano je puštanje na tržište još četiri nova modela, a jedan od njih je i Amepera-električno vozilo. Jednu do dvije godine nakon izlaska novog Opelovog aduta među gradskim automobilima možemo očekivati i njegovu električnu verziju.

Pročitajte više