Osvježena Škoda Superb

Škoda je objavila prve fotografije osvježenog Superb modela koji će svoju službenu premijeru imati ovog mjeseca na auto showu u Shanghaiju. Izmjene na ostarjelom Superbu nisu velike i uključuju prepravljenu prednju masku te A-stupove, kao i nove detalje na prednjoj rešetki i poklopcu motora.

Model je dobio novi logo, a kupcima su dostupne razne alu-felge u veličinama 16 do 18 inča, uz detalje poput bi-xenonskih svjetala, LED dnevnih svjetala te Moon White i Meteor Gray boje karoserije. Posebna pogodnost je vrlo izdašan prtljažnik od 595 litara, proširivo do 1700 litara (633, odnosno 1865 litara u Combi varijanti).

Unutrašnjost putničke kabine opremljena je 3-krakim i 4-krakim upravljačima, novim materijalima i presvlakama, a vozaču su na raspolaganju tehnologije poput start/stop sustava i sustava za regeneraciju zaustavne energije, što je rezultiralo smanjenjem potrošnje goriva za čak 19 posto. Najštedljivija Superb GreenLine varijanta tako troši tek 4.2 litre goriva na 100 km uz emisiju CO2 od 109g/km. Postava motora uključuje i 1.4-litreni TSI agregat od 125 KS i 2.0-litreni TDI turbo dizelaš od 140, odnosno 170 KS.

Pročitajte više