Otkriven Citroen C-Elysee WTCC

Citroen je objavio prve detalje o novom C-Elysee WTCC modelu koji će svoju službenu premijeru imati na rujanskom auto showu u Frankfurtu. Automobil će nastupati na prvenstvu po kojem je nazvan, a opremljen je agresivnom prednjom maskom, prednjim spojlerom od ugljičnih vlakana, masivnim stražnjim krilom, stražnjim difuzorom i 18-inčnim kotačima presvučenim Yokohama gumama.

###

Za pogon je zadužen 1.6-litreni, 4-cilindrični turbo motor od 380 KS koji razvija 400 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 6-brzinskim sekvencijalnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače. Podaci o performansama nisu objavljeni, no budući da ukupna težina vozila iznosi tek 1.100 kg, trebale bi biti uistinu brutalne.

'Odabir C-Elysee modela kao osnove za naš WTCC projekt pokazuje našu odlučnost da utrkivanje iskoristimo za potporu našem komercijalnom razvoju' rekao je izvršni direktor Citroena, Frederic Banzet. 'Kalendar WTCC natjecanja sadrži utrke u raznim zemljama diljem svijeta i bit će vrlo korisno nastupati s našim modelom i našim ključnim vozačem pred velikim brojem entuzijastičnih navijača.'

Pročitajte više