Otkrivena Kia pro_cee´d GT

Pred vama su prve službene fotografije nadolazeće Kie pro_cee'd GT čija se premijera očekuje na ovogodišnjem auto showu u Ženevi. Korejski će proizvođač tamo izložiti i hatchback varijantu, a za sada možemo uživati u pogledu na agresivan body kit s novim prednjim odbojnicima i velikim usisnicima GT varijante. Prednji dio krase i LED svjetla, crveni detalji te saćasta rešetka s GT logom. Nabrijana verzija pro_cee'da dobit će i masivnije bočne pragove, redizajnirani stražnji odbojnik te crni krov.

U usporedbi sa standardnom varijantom, GT model bit će opremljen 18-inčnim alu-felgama i čvršćim, spuštenim ovjesom. Prednji diskovi imat će dimenzije 300x28mm, dok oni su straga veličine 262x10 mm, a njima su dodana i crvena kočiona kliješta. Iako fotografije unutrašnjosti za sada nisu dostupne, poznato je kako će model biti opremljen aluminijskim papučicama, Recaro sportskim sjedalima i sportsim detaljima.

Kia je već potvrdila da će pro_cee'd GT pogoniti 1.6-litreni turbo GDI motor uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Agregat će davati 200 KS i 265 Nm okretnog momenta što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 7,9 sekundi. Početak proizvodnje predviđen je za svibanj, a očekuje se kako će se cijena modela kretati oko 25.000 eura.

 

Pročitajte više