Peugeot postavio nove standarde u potrošnji

Novi Peugeot 208 u izvedbi 1.6L BlueHDi 100 S&S postavio je novi rekord u potrošnji na velikim udaljenostima koji je homologirao UTAC. Prijeđeno je 2 152 km s 43 litre dizela, odnosno s prosječnom potrošnjom goriva od samo 2,0 l / 100 km.

Taj rekord potvrđuje tehnološku izvrsnost dizelskih motora Euro 6 BlueHDi i njihov doprinos smanjenju emisije CO2.

Taj uspjeh ostvaren je krajem travnja na probnoj stazi marke Peugeot u Francuskoj, Belchamp, pod nadzorom francuskog homologacijskog tijela automotosaveza UTAC. Strogo serijski Peugeot 208, opremljen motorom 1.6L BlueHDi 100 S&S i ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa, vozio je 38 sati i 2 152 km, a potrošio samo 43 litre goriva! Novi Peugeot 208 stoga postavlja apsolutni rekord u potrošnji za serijska vozila na velikim udaljenostima. Kako bi ostvarili takav uspjeh, nekoliko se vozača izmjenjivalo svakih 3 do 4 sata za njegovim upravljačem tijekom probne vožnje.

S prosječnom homologiranom potrošnjom u mješovitoj vožnji od 3,0 l / 100 km i niskom emisijom CO2 od 79 g / km, postao je svjetskim uzorom za serijske modele s motorom s unutarnjim izgaranjem. Ta izvedba odlikuje se aerodinamičnim stražnjim spojlerom i ugradnjom guma Michelin Energy Saver + iznimno niskog otpora kotrljanja. Već su te vrijednosti iznimne, ali dinamičke kvalitete novog modela Peugeot 208 – kompaknost, lakoća, užitak u vožnji – nude potencijal za još veći uspjeh. Izazov je prihvaćen i ispunjen!

Ekskluzivnim spajanjem sustava SCR (Selective Catalytic Reduction) i pročistača krutih čestica s dodatkom, tehnologija BlueHDi još jednom dokazuje da je to najefikasniji i najučinkovitiji sustav za pročišćivanje ispuha dizelskog motora na tržištu.

Novi Peugeot 208 biti će dostupan u EU od lipnja ove godine.

Pročitajte više