Porsche Cayman u novom izdanju

NA auto salonu u Los Angelesu Porsche je predstavio novu generaciju Caymana, treći model u gami postavljen na novu i lakšu konstrukciju.

Najkraće rečeno, radi se o lakšem, nižem i agilnijem automobilu, kao što je to bio nedavno slučaj i kod Boxstera.  Tako je uz razne mjere smanjivanja mase automobila i modernizacije motorizacije, novi Cayman 30 kg lakši od svog prethodnika, a unatoč većoj snazi prosječna je potrošnja smanjena za oko 15%.

Osnovnu izvedbu pokreće 2,7-litreni 6-cilindrični boxer motor snage 275 KS s kojim će novi Porsche ubrzati do 100 km/h za 5,4 s i doseći najveću brzinu od 266 km/h. Prosječna će se potrošnja kretati oko 8 l/100 km.

Cayman S dolazi s 3,4-litrenim pogonskim strojem snage 325 KS. S njim će ovaj model ubrzati do 100 km/h za 4,7 s i dosegnuti najveću brzinu od 283 km/h. Prosječna potrošnja je neznatno viša, oko 8,4 l/100 km.

Standardno će se obje verzije opremati s ručnim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će 7-stupanjski PDK (automatski mjenjač s dvije spojke) biti moguće naručiti kao dio opcijske opreme. Potonji dakako nudi bržu izmjenu stupnjeva prijenosa, bolja ubrzanja te manju potrošnju.

Od ostale opreme valja izdvojiti adaptivni tempomat, Burmester audio sustav, keyless sustav i minimalno 18-colne kotače. Prodaja novog Caymana kreće u ožujku sljedeće godine, a na njemačkom će tržištu biti potrebno izdvojiti od 51.385 eura za osnovnu te 64.118 eura za Cayman S izvedbu.

Pročitajte više