Predstavljena serija 4: Novo ime popularnog coupea

BMW je objavio prve podatke (popraćene službenim fotografijama i video zapisom) o konceptnoj izvedbi nove serije 4. No, u skladu s BMW-ovom dosadašnjom praksom razlike između koncepta, koji će biti predstavljen u Detroitu, te konačnog produkcijskog modela su zanemarive.

Da, ovo je serija 4 i ona ustvari zamjenjuje dosadašnju coupe izvedbu serije 3. Od limuzinske izvedbe nove generacije BMW-ove trojke se razlikuje, pored jednog para vratiju manje, s nekoliko manjih styling izmjena koje ovaj model više sportskim i nešto elegantnijim automobilom. U osnovi njihov je odnos najbolje objasniti putem najveće konkurencije, primjerice odnosa Audijevih modela A4 i A5, gdje je serija 4 dobila ulogu A5.

Serija 4 je dugačka 4.641, široka 1.826 i visoka 1.362 mm (+29/+44/-16 mm u odnosu na limuzinu). Međuosovinski razmak je 2.810 mm, odnosno 50 mm dulji nego kod limuzinske serije 3. Trag kotača je širi, i to za 45 mm sprijeda i 80 mm straga (1.545/1.593 mm).

Na kraju dodajmo i kako će konceptni model biti predstavljen s 20-colnim lakometalnim naplatcima, a od detalja valja izdvojiti LED prednja svjetla te razne ukrase. Slično je i unutar putničke kabine kojom dominira BMW-ov tradicionalni kokpit orijentiran vozaču, bogata oprema i kvalitetni materijali.

Dolazak produkcijske izvedbe serije 4 na tržište se očekuje do kraja iduće godine, a premijera če se najvjerojatnije održati na frankfurtskom auto salonu slijedeće jeseni.
 

Pročitajte više