Qoros detaljizirao postavu za Ženevu

Novoosnovana kompanija Qoros najavila je postavu svojih modela za predstojeći autosalon u Ženevi. Donedavno poznata kao GQ3, Qoros 3 limuzina dugačka je 4.615mm i široka 1.839mm, a prodavat će se opremljena 1,6-litrenim benzinskim motorom od 126 KS i start/stop sustavom.

Jedinica će biti uparena sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem te opcionalnom 6-brzinskom varijantom s dvostrukom spojkom. U ponudi će se naći i turbo verzija koja će razvijati 156 KS i 210 Nm. Qoros u suradnji s AVL-om razvija 3-cilindrični, 1,2-litreni turbo motor te 4-cilindričnu, 1.6-litrenu jedinicu, a oba su motora opremljena GDI tehnologijom direktnog ubrizgavanja.

Qoros 3 Cross Hybrid bit će crossover s kompaktnom hatchback karoserijom te hibridnim pogonskim sustavom. Vozilo će bit opremljeno 3-cilindričnim, 1,2-litrenim turbo motorom transverzalno postavljenim i uparenim s elektromotorom zaduženim za pogon stražnje osovine. Još jedan elektromotor postavljen je između standardne jedinice i mjenjačkog sustava, a omogućuje pogon na sva četiri kotača.

Posljednji u nizu od tri noviteta je Qoros 3 karavanski koncept koji, poput Cross Hybrida, preuzima stil limuzinske verzije te najavljuje buduće modele. Njegova stražnja sjedala mogu se preklopiti kako bi se stvorio ravan tovarni prostor, a opremljen je i nosačem za skije.

 

Pročitajte više