Renault Clio RS postaje 'hardcore'

Predstavnik Renaulta dao je naslutiti kako francuski proizvođač priprema 'hardcore' verziju Clio RS-a. Naime, Renaultov potpredsjednik razvoja i planiranja, Philippe Klein, priznao je kako su mnogi kritizirali aktualni Clio RS zbog 'manjka agresivnosti' te je izjavio kako će Renault 'slušati svoje poklonike' i 's vremenom revidirati i promijeniti stvari'. Nije poznato hoće li novi Clio RS dobiti ručni mjenjač, a upravo je to jedna od najčešćih zamjerki aktualnom modelu.

###

Dosadašnji izvještaji, kako smo već pisali i na autoclick.hr, govorili su o Gordini modelu pogonjenom istim 1.6-litrenim turbo motorom koji bi razvijao 230 KS i 285 Nm okretnog momenta te bi tako za 30 KS i 51 Nm bio snažniji od aktualnog Clio RS-a. Osim veće snage, Gordini verzija će imati i manju težinu za 25 kg, a navodno će biti opremljena Cup šasijom koja spušta podvozje za 10mm.

Aktualnom Clio RS-u potrebno je 6.7 sekundi za ubrzanje do 100 km/h, no nadolazeći bi Gordini taj zadatak trebao obaviti za 5.9 sekundi te postizati krajnju brzinu od 250 km/h, 20 km/h više od Clio RS-a.

Pročitajte više