Rimac Automobili u Hrvatsku privukli 10 milijuna eura investicija

Foto: Rimac Automobili

PETU godišnjicu svog postojanja Rimac Automobili obilježavaju vrtoglavom investicijom od 10 milijuna eura.

Prvi krug ulaganja u kompaniju zaključen je investicijama tri glavna ulagača koje su Rimac Automobili, unatoč činjenici da Hrvatska nije zemlja privlačna ulagačima, uspjeli dovesti u Lijepu našu.

"Iznimno smo ponosni što smo ostvarili blisku suradnju s inozemnim ulagačima koji su prepoznali našu vrijednost i potencijal. Ova investicija omogućit će nam brži razvoj, lansiranje novih proizvoda na tržište i povećanje proizvodnih kapaciteta", naveo je osnivač i većinski vlasnik tvrtke, Mate Rimac.

Prvi investitor u Rimac Automobile bio je Frank Kanayet Yepes, koji je u veljači kupio 3 posto udjela, a potom je tijekom godine, zbog velikog interesa drugih ulagača, odlučio udvostručiti svoj udio.

Drugi ulagač je bio Tek Cheung Yam, odnosno njegova kompanija Integrated Asset Management Asia Limited - IAMAL, koja je kupila 2 posto udjela u Rimac Automobilima.

Najveći pojedinačni ulagač je tvrtka China Dynamics, koja je kupila 10 posto udjela u kompaniji Rimac Automobili, čija je procijenjena vrijednost 70 milijuna eura.

Pročitajte više