Sebastien Ogier pobijedio u Švedskoj!

Sebastien Ogier osvojio je prvu WRC pobjedu za momčad Volkswagen Motorsporta nakon besprijekorne vožnje na švedskom reliju koji je u nedjeljno poslijepodne završio u Karlstadu. Njegov Polo R WRC tako je stigao do najvišeg pobjedničkog postolja već u drugoj utrci sezone, tri tjedna nakon debitantskog drugog mjesta u Monte Carlu.

29-godišnji Ogier dominirao je snijegom i ledom prekrivenom stazom i već u petak ujutro preuzeo vodstvo od 9-strukog svjetskog prvaka Sebastiena Loeba, a bio je najbrži i na posebnoj 'power' etapi te tako priskrbio tri dodatna boda u ukupnom poretku vozača u kojem je zajedno sa suvozačem Julienom Ingrassiom također preuzeo vodstvo.

###

Bila je to ukupno osma Ogierova pobjeda u svjetskom prvenstvu. Poljubivši svoj automobil u cilju, presretni je vozač izjavio: 'Moram zahvaliti svom timu jer su mi na raspolaganje stavili savršen automobil. Do sada nisam imao ovakav stroj. Nevjerojatno. Spremali smo se cijele godine za postizanje vrhunskih rezultata, ali nismo se nadali da ćemo postići ovakav uspjeh ovako rano.'

Citroenov je Sebastien Loeb uspio osvojiti drugo mjesto, a njegovo je napredovanje bilo otežano slabim učinkom na kvalifikacijskoj vožnji koja je odredila poredak vozila na stazi. 'Puno smo izgubili zbog toga. Nismo dobili dobru poziciju, a onda smo mijenjali postavke automobila kako bi smo popravili stvari, no to je dovelo do dvije pogreške već prvog dana kada smo izgubili 30-ak sekundi. Ogier je odvozio savršeno. Nisam mogao ništa više učiniti' rekao je.

Mads Ostberg ponovio je rezultat iz prošle godine osvojivši u Švedskoj treće mjesto, 42.7 sekundi iza Loeba, gotovo minutu i pol iza Ogiera. Činilo se kako će u petak ujutro Norvežanin morati odustati kada mu je procurila rashladna tekućina, no 25-godišnjak je imao sreće i vještom je vožnjom uspio izboriti postolje ispred Jari-Matti Latvale koji je pak četvrtim mjestom osvojio prve bodove sezone.

 

Pročitajte više