Serijski Renault Alpine stiže 2015. godine

Zadivljujući Alpine koncept podigao je puno prašine kada ga je francuski proizvođač Renault lansirao ove godine, a sada je stigla vijest da će serijska izvedba, razvijena u suradnji s Caterhamom, stići na tržište do kraja 2015. godine.

Renaultov šef marketinga, Stephen Norman, izjavio je kako automobil neće biti ‘mlak’ no isto tako neće biti žešći od Mazde MX-5. Napomenuo je kako će model biti iznimno lagan te će imati neuobičajen izgled koji će naglašavati francusko naslijeđe i tehnološke inovacije. Dodao je kako je kompanija svjesna tko će biti tipičan kupac Renault Alipnea - bit će to ili Francuz ili frankofil.

Za pogon bi mogao biti zadužen Renaultov motor od 250 KS, dok bi Caterhamova verzija trebala biti opremljena 1.6-litrenom Renaultsport turbo jedinicom s direktnim ubrizgavanjem goriva koja razvija 200 KS, a kakva se nalazi u Clio RS-u. Također, postoji mogućnost da će se u postavi naći 2.0-litreni agregat od 256 KS iz Megane Cup-a.

Renault Alpine već sada ima čitavu vojsku poklonika pa ne sumnjamo da će biti itekako ozbiljna konkurencija Audiju TT i Porsche Boxsteru, pogotovo uz predviđenu cijenu od 61.000 eura.

 

Pročitajte više